2024. április 19., péntek

Adai és zentai különdíj a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

A XXII. Kárpát-medencei döntőt a hétvégén tartották meg Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezésében. A versenyen Magyarország és négy határon túli magyarlakta terület felső tagozatos tanulói vettek részt.

Vajdaság 5-8. osztályos tanulói részére immár 19. alkalommal az újvidéki Módszertani Központ szervezte a versenyt, közülük öten vehettek részt a magyarországi megmérettetésen. A diákok két vajdasági (körzeti és tartományi) forduló után szereztek jogot a döntőben való részvételre.

A vajdasági kisdiákok közül Katona Noémi, a zentai Emlékiskola 5. osztályos tanulója (felkészítő tanára: Kormányos Katona Gyöngyi) és Virág Borbála, az adai cseh Károly Általános Iskola 7. osztályos tanulója (felkészítő tanára: Könyves Csilla) különdíjas lett.

Simonyi Zsigmond-éremmel tüntették ki a verseny kiemelkedő szakmai munkát végző közreműködőit és a legeredményesebb felkészítő tanárokat, versenyzőket. Az idén Körmöndi Aranka, a szabadkai Október 10. Általános Iskola magyartanára vehette át a Simonyi Zsigmond-érmet magas színvonalú oktató-nevelő munkájáért.

Minden diák és felkészítő tanár értékes könyvcsomagot és oklevelet kapott.