2024. március 29., péntek

Ministráns- és lektortalálkozó Temerinben

A hétvégén Ministráns- és lektortalálkozót tartottak Temerinben. Az eseményre több mint száz fiatal látogatott el.

Gonczlik Ákos, a találkozó szervezője beszélt a programról: Immár negyedik alkalommal szervezték meg, az egyik főszervezője az eseménynek főtisztelendő Verebélyi Árpád atya. Mint minden alkalommal, ezúttal is úgy terveztük a programokat, hogy minden korosztálynak külön-külön előadója legyen. Az idén a felolvasóknak Verebélyi Árpád atya, a kisministránsoknak Zsúnyi Tibor atya, valamint a nagyministránsoknak tisztelendő Szabó Szepesi Csaba diakónus úr tartott előadást. A találkozót szentmisével kezdtük (melyet a Szent Rozália-templomban celebrált Verebélyi Árpád atya) egy rövid előadás után délben közösen elimádkoztuk az Úrangyalát, ezt követte az ebéd, majd a résztvevők kvízben és ügyességi játékokban vehettek részt. A programot zsolozsmázással zártuk – mondta Ákos.

Verebélyi Árpád atya, az egyházmegyei ifjúsági és minstráns referens elmondta, hogy miért fontosak ezek a találkozók: Egyrészt a találkozókon a ministránsok a maguk szolgálatában megpróbálnak megerősödni, másrészt a felolvasók igyekeznek fejlődni a tanácsok, beszélgetések által, melyek arra szolgálnak, hogy minél pontosabban tudják felolvasni Isten igéjét, mivel ez számunkra nagyon fontos dolog. Harmadrészt az aktív keresztény életet élő fiatalok találkozója ez az esemény – a barátkozás, az ismerkedés és a kapcsolatok ápolása is – nyilatkozta Árpád atya.

Gajdos Barna Tornyosról érkezett a találkozóra: Nagyon jól érzem magam a találkozón. Itt vannak a régi barátaim is, valamint már megismerkedtem néhány résztvevővel. A programok eddig tetszenek. Már nyolc-kilenc éve vagyok ministráns, mindez akkor kezdett érdekelni, amikor a bátyáim ministránsok lettek.

A találkozót az elmúlt években Óbecsén, Horgoson és Zentagunarason rendezték meg. A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik részt vállaltak a találkozó megszervezésében és annak lebonyolításában.