2024. április 25., csütörtök
ROLAND GARROS

Szerb trió csatlakozott Györéhez

Papíron a nagy hármas közül Novak Đokovićnak volt a legnehezebb ellenfele a Roland Garros 1. fordulójában, a világelső mégis gyorsabban elvégezte a feladatát, mint Roger Federer és Rafael Nadal. Novak alig több mint másfél órát „áldozott” a lengyel Hubert Hurkaczra, akitől hatszor elnyerte az adogatást, és pillanatig sem volt szorongatott helyzetben. Đoković a 2. fordulóban a ranglistán 104. svájci Henri Laaksonennel játszik, akivel még nem találkozott, és aki nem lehet veszélyesebb ellenfél a tegnap legyőzött fiatal lengyelnél.

Filip Krajinović (Fotó: Beta/AP)

Filip Krajinović mintegy három órán át küzdött a 32. kiemelttel, de továbbjutott (Fotó: Beta/AP)

Sikeres volt még két szerbiai teniszező, így Györe Lászlóval együtt már négyen vannak a második körben.

Filip Krajinović csaknem háromórás mecset vívott a 32. kiemelt amerikai Francis Tiafoe-val. A zombori 1:0-ra és 2:1-re is vezetett, végül az ötödik játszmában teljes fölényt harcolt ki, és ellenfelének mindössze kilenc pontot engedélyezett. Filip a 2. fordulóban a ranglistán 74. spanyol Roberto Carballesszel játszik, akit challengereken mindkétszer legyőzött.

Miomir Kecmanović a tapasztalatlanság miatt öt játszmát volt kénytelen játszani az amerikai Denis Kudlával. A nullára megnyert első játszma után Miomir a másodikban és a harmadikban is breakelőnyről veszített, végül mégis volt annyi lelkiereje, hogy a hajrában felülkerekedjen. Kecmanović következő ellenfele a 27. kiemelt belga David Goffin, akivel még nem játszott, és nagy meglepetés lesz, ha győzni tud.

Fucsovics Márton is ötszetteset vívott, és a hajrára már kifogyott a szusz, így az argentin Diego Schwartzman jutott tovább, noha sokkal gyöngébben játszott, mint Rómában Đoković ellen.

Ivana Jorović három játszmára kényszerítette a tapasztaltabb amerikai Jennifer Bradyt. A vasárnap este megszakított meccs tegnapi folytatásán a čačaki lány hat meccslabdát mentett, a hetedik azonban Bradyt juttatta tovább.

A címvédő Rafael Nadal elméleti esélyt sem nyújtott a német Yannick Hanfmannak, a 2. fordulóban pedig annak honfitárásával és névrokonával, Yannik Madennel találkozik.

Az újabb nagy meglepetés az orosz Danyiil Medvegyev veresége. A 12. kiemeltet a francia Pierre-Hugues Herbert győzte le öt játszmában, azaz a hazaiak Nicolas Mahut váratlan győzelmét követően újabb bravúrral rukkoltak ki. Kevésbé számított váratlannak Caroline Wozniacki és Nikoloz Baszilasvili kiesése.

A Roland Garros első és második napján három ismert játékos lépett vissza. Petra Kvitová, Felix Auger-Aliassime és Sam Querrey sérülés miatt nem vállalhatták a játékot.

Ma 13 óra tájt Dušan Lajović a brazil Thiago Monteiróval, 15 órakor Babos Tímea az ausztrál Priscilla Honnal, 17 órakor pedig Aleksandra Krunić a szintén ausztrál Daria Gavrilovával mérkőzik.