2024. április 18., csütörtök

Az iskolapadtól az atlétikai pályáig

Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja meglátogatta az Iskolai padtól az atlétikai pályáig elnevezésű sportrendezvényt, amelyet a Borac Atlétikai Klub szervezett meg a Klisa városrészben.

Az atlétikai rendezvényen több mint 2000 óvodás és iskolás versengett a 100, valamint 800 méteres atlétikai pályákon a bronz-, ezüst- és aranyéremért.

– Örvendetes, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a Borac Labdarúgóklub stadionján megrendezett atlétikai versenyen, itt mutathatják meg fiataljaink azt, hogy mi mindenre képesek. Az a tény, hogy itt kétezernél is több óvodás és általános iskolás verseng, azt bizonyítja, hogy a rendezvény elérte célját. A szervezők nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az egészséges életmódot hirdessék, az óvodásoknak és az általános iskolásoknak ez rendkívül fontos. Az újvidéki önkormányzat az elkövetkező időszakban is támogatni fogja a hasonló sportrendezvényeket – ígérte Cvjetićanin, majd hozzátette: a gyermekeink közül minél többnek kellene sporttal foglalkoznia, a jövőben ez csak javukra válhat.

Danijela Špirić, a Borac Labdarúgóklub elnöke elmondta, hogy a sportrendezvénynek az a célja, hogy minél több fiatalt sportolásra buzdítson, erre szeretnék felhívni a gyermekek szüleinek a figyelmét. Špirić kifejtette, hogy rendkívül fontos hirdetni az atlétikai versenyek kultúráját, fontos a gyermekek fejlődése szempontjából is, de legalább annyira jelentős a fegyelem és más sportok megkedveltetésének szempontjából is. Ugyanakkor a sikerélményhez juttatás is nagy szerepet kapott az eseményegyüttes körvonalazásakor.