2024. március 28., csütörtök

Temerini események

Egyházmegyei ministráns- és lektori (felolvasói) találkozót tartanak ma, szombaton Temerinben a Szent Rozália plébánián. A találkozóra a Szabadkai püspökség területéről várnak ministránsokat. A program: 10 órakor szentmise, 11-kor előadás, 12-kor Úrangyala, 12.15-kor ebéd, 13-kor játék, kvíz, 15.30-kor zsolozsma, 16 órakor a találkozó zárása.

*****

Vasárnap, a telepi emléktemplomban a reggel 7 órakor kezdődő szentmisén elsőáldozás. Azok a gyerekek járulnak életükben először az Úr asztalához, akik a telepi iskolába járnak és hitoktatásban részesülnek. A jövő vasárnap a plébániatemplomban a 10 órai nagymisén lesz elsőáldozás.

*****

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A Szirmai Károly MME színháztermében május 26-án, vasárnap 19 órakor ismét láthatjuk a Koldustetű című drámát, amely sikeresen szerepelt az idei Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók szemléjén. Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza c. regényéből Gyarmati Kata és Mezei Kinga készítették a színpadi adaptációt. A rendező László Sándor. A belépődíj 200 dinár.

*****

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a legrendezettebb udvar, terasz és balkon készítőinek versenyére. A jelentkezéseket május 31-éig fogadják a helyi közösségekben, vagy a községi közigazgatási hivatal épületében. Minden egyes helyi közösségben kiválasztják és díjazzák a három legrendezettebb udvart, valamint kihirdetik Temerin község legrendezettebb udvarát, teraszát és balkonját is. A zsűri az időjárástól függően, június 3-án kezdi meg az udvarok látogatását. A győztesek jutalomban részesülnek.

*****

Több éve már annak, hogy a temerini mezőgazdasági termelőktől begyűjtik az üres vegyszeres csomagolásokat – flakonokat, kannákat és egyebeket. A palackbegyűjtés Temerinben és Szőregen a községi önkormányzat és közművállalat egyeztetése során történik. A vegyszeres csomagolóanyagok átadása kedden, június 4-én 8–12 óráig történik a közművállalat temerini telepi részlegében, és 12.30-tól 14 óráig a szőregi piacnál.