2024. április 25., csütörtök

Györe balkezes spanyolt kapott

Első párizsi győzelme reményében Györe László a balkezes spanyol veteránnal, a ranglistán 91. helyezett Albert Ramosszal kezd a vasárnap induló Roland Garroson. A spanyol óriási tapasztalata miatt nem lesz könnyű meccs, és vissza kell vágni a 2017-ben Casablancában elszenvedett vereségért. Ha sikerrel veszi az első akadályt, Györe a 2. fordulóban a 61. helyezett francia Ugo Humbert-rel vagy a 109. ausztrál Alexei Popyrinnal találkozik, míg a 3. körben, talán éppen 24. születésnapján, a zentai teniszező a japán Kej Nisikorival nézhetne farkasszemet.

Az első kiemelt Novak Đoković a fiatal lengyel Hubert Hurkaczcsal kezd, majd sorban Sam Querrey, Gilles Simon, Denis Shapovalov vagy Borna Ćorić, a negyeddöntőben Alexander Zverev vagy Fabio Fognini, az elődöntőben pedig Dominic Thiem, Juan Martín del Potro, esetleg a 18 éves Felix Auger-Aliassime következhet. Az alsó ágon az eszményi elődöntőben Nadal–Nisikori és FedererCicipasz lenne a párosítás.

Dušan Lajović selejtezőssel kezd, majd a problematikus ausztrál Nick Kyrgios következne, Miomir Kecmanović az amerikai Denis Kudlát kapta, Filip Krajinovićra nagyon nehéz munka vár az amerikai Francis Tiafoe ellen, és nem lelkendezhetett a sorsolás láttán Janko Tipsarević és Fucsovics Márton sem. Előbbi a bolgár Grigor Dimitrovval, a magyar pedig az argentin Diego Schwartzmannal kezd.

A két szerbiai lány sorsolása nem kimondottan rossz, hisz Aleksandra Krunić a formán kívüli ausztrál Daria Gavrilovát, Ivana Jorović pedig a 80. helyezett amerikai Jennifer Bradyt kapta.

A selejtezőből sem szerbiai, sem pedig magyar nem jutott fel. Tegnap Viktor Troicki és Babos Tímea próbálkozott, ám mindketten alacsonyabban rangsorolt, alig ismert ellenféltől kaptak ki.