2024. március 19., kedd

Féltékenységből gyújtotta fel a feleségét

Nem volt inzulin túladagolás – A moholi Ludman Károlyt emberöléssel gyanúsítja a rendőrség

Amint arról a Magyar Szó honlapján már beszámoltunk péntekről szombatra virradó éjjel Moholon a cukorbeteg Ludman Károly (58) benzinnel leöntötte majd felgyújtotta a feleségét Slavica Ludmant (47). A moholi családi tragédiáról a médiában megjelent első információk még arról szóltak, hogy a szörnyű tette elkövetése után a férj inzulin túladagolással próbált meg öngyilkosságot elkövetni. Az újabb, a vizsgálatban részvevő személy által megerősített információ szerint, Ludman Káloly nem próbált meg öngyilkosságot elkövetni, akkor szenvedett égési sérüléseket, amikor heves vita és veszekedés után leöntötte a feleségét benzinnel, majd meggyújtotta. A hirtelen felcsapó lángokban megsérült a férj arca és keze.

Fotó:Csincsik Zsolt

Fotó:Csincsik Zsolt

Károly a férj, hosszabb ideje már betegesen féltékeny volt a 11 évvel fiatalabb feleségére, aki gyakran eljárt barátnőihez. A tragédiával végződő este a férj arra kérte a feleségét, hogy segítsen neki beadni a cukorbetegsége miatt rendszeresen használt inzulinadagját. Slavica azonban megmakacsolta magát és nem kelt fel az ágyból, hogy segítsen a férjének. Ekkor heves szóváltás, veszekedés robbant ki közöttük. A felbőszült férj, kiment az autójához és kivett belőle egy kanna benzint, leöntötte vele az asszonyt és meggyújtotta. A benzin kilocsolása közben a férj kezére is jutott benzin, amikor meggyújtotta a szétlocsolt üzemanyagot ő maga is égési sérüléseket szenvedett. Kiszaladt a házból az udvarra, hogy vízzel eloltsa az égő karját, közben az arca is részben megégett.

Amikor visszatért a szobába, a felesége már eszméletlenül, összeégve feküdt a földön. A feleséggyilkos férjet a zentai kórházba szállították, hogy ellássák a sérüléseit, de nincs életveszélyben. Ludman Károly kórházi szobája előtt állandó rendőri felügyelet alatt áll, mivel a szörnyű gyilkosság egyetlen gyanúsítottjaként kezeli a rendőrség és amint mód lesz rá kihallgatják. Nyilvánvalónak látszik, hogy a féltékenység volt a fő motivációja a szörnyű moholi feleséggyilkosságnak.