2024. április 25., csütörtök

Végignézték a gyermekek a hármas gyilkosságot

A szomszédasszony látta és hallotta a vita egy részét

Hármas gyilkosság történt Újvidéken a Telep városnegyedi Petőfi Sándor utcában pénteken reggel 8 óra körül, egy családi házban a helyszínre érkezett rendőrök holtan találtak három személyt. Mindhárom áldozat esetében a fejsérülések okozhatták a halált a médiába kiszivárgott információk szerint. Egy a Telepen élő idősebb házaspár, Branislav (1962) és Nada Pajić (1962), valamint lányuk, Mirjana Janković (1987) esett Goran Jankovićnak, a lány korábbi férjének áldozatául a véres leszámolásban.

A sajtó tudni véli, hogy a férj ellen távoltartási végzést hozott a bíróság, két hete családon belüli erőszak miatt feljelentést tettek ellene.

A helyszínelés (Fotó: Ótos András)

A helyszínelés (Fotó: Ótos András)

A tragédiát követően a rendőrség azonnal megkezdte a helyszínelést, Újvidéken mindenütt, a város kijáratainál is a hatóság fokozott jelenlétét lehetett megfigyelni a következő órákban.

Az egyik szomszédasszony arról számolt be, hogy figyelmes lett a házban a hangoskodásra, majd amikor ablakából megnézte, mi folyik odabent, látta és hallotta Nada Pajićot, szemtanúja volt az asszony utolsó felkiáltásának: azt kérdezte vejétől, most „elégedett-e”. Mint arról beszámolt, a helyszínre akarta küldeni a fiát, hogy nézze meg, minden rendben van-e, túl késő volt azonban már erre.

A helyszíni beszámolók szerint a megvalósult horror jelenteit végig kellett néznie a házaspár két kisgyermekének is. A nagyobbik fiú állítólag kifutott az utcára, fel akarta hívni telefonon az egyik rokont, hogy jelentse, milyen vérfagyasztó jelenetek zajlottak le odabent. Sikerült elérnie a nagybátyját, nem tudni, hogy ez a férfi riasztotta-e a rendőröket, akik gyorsan a helyszínre jöttek. Ekkorra azonban a támadó már végzett mindhárom áldozatával, valószínűsíthetően valamilyen ütővel okozott mindannyiuknak halálos fejsérüléseket.

A szomszédok azt is látták, amikor a törvényszéki vizsgálat kezdetét vette, s a házból eltávolították a fegyvernek használt hosszúkás alakú tárgyat. Az Újvidék–Zaječar útvonalon hosszú csöves puskával felfegyverzett rendőrökről számoltak be az utasok, a város kijáratát jelentő útvonalakon pedig a rendőrség minden továbbhaladót ellenőrzött. A délután folyamán még keresték a szökésben lévő gyilkost.

A sajtó azt is tudni véli, hogy a fiatalasszony május 11-én tett feljelentést férje ellen, ekkor született meg a június 11-éig érvényes távoltartási bírósági végzés. A nő két gyermekével a szüleihez költözött a telepi utcába, ahova péntek reggel a gyilkos berontott.