2024. március 29., péntek

Ingyenes koncertek a kisstadionban

Szombaton tartják meg az Omladina 2019 ifjúsági dalfesztivált

Szombaton 19 órakor tartják meg az Omladina 2019 elnevezésű ifjúsági dalfesztivált a városi kisstadionban. A rendezvény kezdetén lemezlovas szolgáltatja a zenét, majd 20 órakor kezdődik a fesztivál versenyprogramja, 23 órakor pedig vendégelőadók lépnek fel. A koncertek után a Mladost klubban folytatódik a fesztivál, ahol after partyra kerül sor. Az eseményt pénteken a Városháza médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón jelentette be Njegoš Đukanović, a Fiatalok Irodájának koordinátora.

Mészáros Armand és Njegoš Đukanović (Fotó: Gergely Árpád)

Mészáros Armand és Njegoš Đukanović (Fotó: Gergely Árpád)

– A belépés az idei fesztiválra, eltérően az előző évektől, ingyenes. Ezért felhívom a fiatalok figyelmét, és mindenkit, aki fiatalnak érzi magát, hogy jelenlétükkel támogassák rendezvényünket – nyilatkozta a koordinátor.

Njegoš Đukanović hozzátette, hogy ez immár a harmincnyolcadik fesztivál. A Fiatalok Irodája ötödször szervezi meg ezt az eseményt, amelyre az idén a városi költségvetésből kilencszázezer dinárt különítettek el.

Mészáros Armand, a fesztivál szervezője elmondta, hogy a versenyprogramban hat együttes lép fel, mégpedig a következők: Johanbrauer (Belgrád), Bulka (Újvidék), Playground Hustle (Zágráb), Clyde (Újvidék), Layka (Eszék) és a VHS Stereo (Užice). Utánuk öt vendégelőadó lép színpadra: a Multietnička Atrakcija, a Stuttgart Online, a Sergio Lounge, a Kontradikshn és a KI együttes, a fesztivál tavalyi győztese.