2024. március 29., péntek

Tiltakoznak a garázsépítés ellen

A Stražilovo és a Makszim Gorkij utcák kereszteződésénél, pontosabban az itt lévő, a Munkás utcára néző lakóépület mögötti, parknak is beillő épületközben tegnap délután elégedetlen polgárok egy nagyobb csoportja tiltakozott amiatt, hogy az önkormányzat illetékesei nemrégiben elfogadták azt a javaslatot, amely értelmében ezen a lokáción – akárcsak több, másik városi helyszínen – parkolóházat fognak építeni.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

A lakók közül sokan nem is a garázs megépítésének ötlete ellen tiltakoznak, hanem amiatt, hogy a parkolóházat nem ők fogják majd használni, hanem a közeli bíróság alkalmazottjai és ügyfelei. A szóban forgó placc mellett már nagyon régóta egy üres telek áll körbekerítve, itt korábban, a szocializmus idejében önkiszolgáló működött, ezt lebontották, és hamarosan üzleti épületkomplexumot építenek ide. A tervezett parkolóházzal együtt a környék – a Stražilovo utca és a bíróság épülete közötti rész – egy összefüggő, betonegyüttest ad majd.

A tervek előirányozzák azt is, hogy garázs épüljön majd a Milica Stojadinović Srpkinja utcában, a Népfront és a Shakespeare utcák kereszteződésénél, a Veljko Petrović utcában, az egyetemi városban, valamint az Európa sugárút és a Hős Pinki utca kereszteződésénél is. A limáni lakók tiltakozásai korábban részleges eredménnyel jártak, így a tervezett nyolc helyett csak öt parkolóház épül majd ebben a városnegyedben.