2024. április 24., szerda

Élvezet az olvasásban, segítség a tanulásban

Kiváló könyvek érkeztek az Óbecsei Gimnáziumba

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével, a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében a héten könyvcsomagokban részesülnek azok a vajdasági gimnáziumok és művészeti középiskolák, amelyekben magyar tannyelven is folyik tanítás.

A diákok érdeklődéssel vették kézbe a kiváló szépirodalmi és szakmai köteteket (Fotó: Fehér Rózsa)

A diákok érdeklődéssel vették kézbe a kiváló szépirodalmi és szakmai köteteket (Fotó: Fehér Rózsa)

Szabadka és Zombor után ma az Óbecsei Gimnáziumban, az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban, a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskolában, a Zentai Gimnáziumban, valamint az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Iskolában vehettek át az intézményvezetők egy-egy értékes könyvadományt.

– A Magyar Nemzeti Tanács és a magyar kormány kiemelt figyelmet szentelt az oktatásfejlesztésnek, ezért döntöttek úgy, hogy az idén a gimnáziumok és a speciális iskolák könyvcsomagokat kapnak. Az Óbecsei Gimnáziumba csaknem 200 ezer dinár értékben hoztam most szakkönyveket, valamint klasszikus és kortárs regényeket, novellásköteteket. Bízunk abban, hogy ezek a könyvek segíteni fognak a tanulásban, és az olvasást is élvezni fogják a diákok. Ezekkel a könyvekkel szeretnénk elérni azt, hogy a mai fiatalok több szépirodalmi kötetet vegyenek a kezükbe – mondta el Györe Decsov Emese, a Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának a tagja, akinek Miodrag Basarić igazgató mondott köszönetet az ajándékért.

Az MNT munkatársai 12 ajándékcsomagot juttatnak el a kiválasztott tanintézményekbe, ezek összértéke 1.200.000 dinár. A zentai, az óbecsei és a szabadkai gimnáziumok, amelyekben a legtöbb magyar ajkú diák tanul 200 ezer, a többi gimnázium és a két művészeti középiskola pedig 100 ezer dinár értékű könyvcsomagot kap(ott). Ma a Nagybecskereki Gimnáziumban vehetnek át egy ilyen adományt.