2024. április 20., szombat
JUGOREMEDIJA

Júniusban újabb eladási kísérlet

Vagyonuk egyre kevesebbet ér (Fotó: Kecskés István)

Vagyonuk egyre kevesebbet ér (Fotó: Kecskés István)

Hogyha lesz érdeklődő, akkor június 24-én lesz megtartva a nagybecskereki Jugoremedija gyógyszergyár sorrendben immár ötödik eladási kísérlete. Június 18-áig lehet megvásárolni az árverezési dokumentációt, amiért a potenciális vásárlónak 500 ezer dinárt kell fizetnie. A nyilvános árverezésen való részvételhez pedig 762 millió dináros letét szükséges.

A leendő árverezésen a kezdőár 800 millió dinár lesz, ami a legalacsonyabb eddigi ár. Csaknem 400 millió dinárral kevesebb mint amennyit a legutóbbi eladási kísérletre meghirdettek. Eladásra kínálják a gyár telephelyét, a termelési felszereléssel együtt, egy lakást, 28 gépjárművet, és leltári felszerelést. A vagyonuk lényeges részét képezik a gyógyszergyártási szabadalmak (összesen kilenc gyógyszerről és 12 gyógyászati készítményről van szó) is, azokat azonban nem akarja visszaadni a gyár korábbi bérlője (az újvidéki Union Medic). A per a nagybecskereki Gazdasági Bíróság előtt van.

A hitelezők egyébként 2,9 milliárd dinárt követelnek. A legtöbbet, 1,6 milliárd dinárt, a bankok kérnek, nekik zálogjoguk van a gyár vagyonára. A munka nélkül maradt mintegy négyszáz egykori dolgozónak a ki nem fizetett bérekért 130 millió dinárral tartozik a gyár.