2024. április 20., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Vukas két aranyérme

Kiválóan szerepeltek a Spartacus atlétái a Mitrovicán megtartott tartományi kupán, amely egyben selejtező volt az országos kupára. A legfigyelemreméltóbb eredmény Jovana Vukas nevéhez fűződik, aki 200 és 400 méteren is – előbbin egyéni csúcsot döntve – aranyérmet nyert. Rajta kívül Milana Đurić 1500 méteren ért elsőként célba, míg Tea Majstorović és Maksim Puškar 800 méteren szerzett egy-egy bronzérmet.

A női Szuperliga rájátszásának 5. fordulójában a Spartacus 5:1-re verte a zimonyi Slogát. A Kék Galambok soraiból Rosa háromszor, Filipović pedig kétszer volt eredményes. A másik mérkőzésen: Mašinac–Crvena zvezda 4:1. Első és már bajnok a Spartacus 28, második a Mašinac 14 ponttal.

A férfi kézilabda Szuperliga középházában a Spartacus 33:26-ra kikapott Belgrádban az Obilićtól, míg a másik mérkőzésen a Šamot 29:23-ra legyőzte a Kikindát. A táblázatot a 13 pontos Obilić vezeti, a Spartacus 10 ponttal a harmadik.

A brit Nicholas Philibert és a szerb Anđela Lazarević győzelmével ért véget Szabadkán a Jovan Kukaras-teniszemléktorna, amelyet 14 éven aluli játékosok részére rendez a Spartacus Teniszklub. A fiúk döntőjében a harmadik helyen rangsorolt Philibert 6:3, 6:2 arányban legyőzte az első kiemelt bosznia-hercegovinai Edin Mulalićot. A lányok fináléjában a kilencedik kiemelt Lazarević 6:3, 6:1-es győzelmet aratott a torna tizedik kiemeltje, a horvát Ema Midžuć felett.

A szabadkai Partizan-Železničar Szertornaklub versenyzői négy arany- és két ezüstérmet nyertek Kostolacon a szerbiai pionírliga 1. fordulójában. A szabadkai csapatból aranyérmet szerzett GombásTamás (I. kategória, 8 éves korig), GombásBalázs (II. kategória, 9–10 évesek), MihajloStrajnić (III. kategória, 11–12 évesek) és FilipKulić (IV. kategória, 13–14 évesek), a második helyen pedig MártonErik (I. kategória) és JugyákRomeo (IV. kategória) végzett. A versenyen részt vett még CsupákAlex (III. kategória) és BogdanPanić (II. kategória), előbbi a 7., utóbbi a 9. helyen zárta a versenyt.