2024. április 19., péntek
SPORTMIX

A zsebrakéta másodszor

KERÉKPÁROZÁS – GIRO D’ITALIA

Caleb Ewan sikerével ért véget a Giro 11. etapja, az ausztrál sprinternek ez az idei viadalon a második szakaszsikere. A jóval 200 kilométer feletti táv teljesen sík volt, enyhén emelkedő befutóval. A hajrában a leggyorsabbak vívtak meg egymással, és az enyhe emelkedő az apró termetű Ewannak kedvezett a legjobban. Összetettben továbbra is Valerio Conti vezet Primož Roglič előtt.

Végeredmény, 11. szakasz (Carpi–Novi Ligure, 221 km): Caleb Ewan 5:17:26 óra, Arnaud Démare, Pascal Ackerman, Elia Viviani, Davide Cimolai a. i. stb.

JÉGKORONG

Orosz–amerikai a negyeddöntőben

Az Egyesült Államok válogatottja kikapott Kanadától a szuperdivíziós jégkorong-vb utolsó csoportmeccsén, és az A csoportban 4. lett, így ma a negyeddöntőben a B csoport bajnokával, az orosz válogatottal vív rangadót. Hasonlóan rangosnak ígérkezik a svéd–finn összecsapás is, a másik két mérkőzésen pedig Kanada–Svájc és Csehország–Németország a párosítás.

RÖPLABDA

Hibátlan rajt

Szerbia világ- és Európa-bajnok női röplabda-válogatottja fölényes győzelemmel kezdett a II. Nemzetek Ligájában. A szerb válogatott Belgrádban 3:0 (15, 22, 19) arányban nyert Hollandia ellen. Az este Dél-Korea volt az ellenfél, ma pedig Törökország következik. Az 1. forduló meglepetése a Dominikai Köztársaság győzelme Oroszország ellen. A ligában a címet az USA védi, Szerbia tavaly éppen Hollandiával az 5–6. helyet osztotta.

ÚSZÁS

Hosszú Párizsig tervez

Hosszú Katinka a 2024-es párizsi olimpiáig szeretné folytatni karrierjét. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az Origónak adott interjúban úgy fogalmazott: egyáltalán nem érzi, hogy jövőre Tokióban elege lesz az élsportból, így szeretne még négy évet versenyzéssel tölteni.

Imádom csinálni, lejárni edzésre, mindent. Nem azt mondom, hogy ugyanazokban a számokban fogok úszni, mint most, de ki tudja? Rio után is el akartam engedni a 400 vegyest, aztán mégsem így történt. Csak akkor hagynám abba 2024 előtt, ha gyerekem születne, viszont ez most nem aktuális” – jelentette ki a 30 éves sportoló, hozzátéve: szerinte a kora nem lesz akadálya annak, hogy akár öt év múlva is a csúcson legyen: Az úszók nem feltétlenül azért nem úsznak már annyi idősen, mert elhasználódott a testük, hanem mert nincs motiváció.”