2024. április 25., csütörtök

Könyvajándék a zombori Gimnáziumnak

A Magyar Nemzeti Tanács értékes ajándékcsomagot juttatott el a zombori Veljko Petrović Gimnáziumba. Az adományt De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja adta át Szlákó József, az MNT tagjának jelenlétében. Az adományozásra a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából került sor, amely az idén a gimnáziumok és a művészeti szakközépiskolák számára biztosított hasznos kiadványokat.

De Negri Ibolya és dr. Fekete László (Fotó: Fekete J. József)

De Negri Ibolya és dr. Fekete László (Fotó: Fekete J. József)

– A magyar nyelvű oktatási rendszer szintjét és színvonalát szeretnék ezzel az iskolakönyvtárba kerülő csomaggal fenntartani. Gazdag a kínálat, vannak itt házi olvasmányok, kortárs és klasszikus kötetek, tudományos kiadványok. A Magyar Nemzeti Tanács számára különösen fontos, hogy nemcsak a tömbmagyarságban, hanem a szórványban is nívós oktatás folyjon. Fontos számunkra, hogy a zombori Gimnáziumban meglévő kis közösség is ugyanolyan színvonalas oktatásban részesüljön, mint más közösségekben – mondta De Negri Ibolya az átadáson jelenlévő diákoknak.

Dr. Fekete László igazgató megköszönte az ajándékot, és arra buzdította a tanulókat, hogy azonnal nézzék át az egy-két napig a magyar nyelvi szaktanteremben maradó köteteket, állítsanak fel olvasási elsőbbségi listát, hogy miután a könyvek az iskolakönyvtár állományába kerülnek, az iskolaszünetben mindent elolvashassanak, ami érdekli őket.

Az átadott könyvadomány értéke mintegy100 ezer dinár körül mozog.