2024. április 23., kedd

Projektzáró Zentán

A munkanélküli nőket segítik

A zentai Centar–Tópart helyi közösségben tartották meg tegnap a helybeli Támogatás civil szervezet A munkanélküli nők megerősödése Zentán elnevezésű projektjének zárókonferenciáját.

Sikeres képzést bonyolított le a Támogatás civil szervezet (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Sikeres képzést bonyolított le a Támogatás civil szervezet (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Az áprilisban és májusban Zentán lebonyolított projektet a Telekom Srbija vállalat finanszírozásával és a tartományi kormány nemek egyenjogúságával foglalkozó tanácsának támogatásával valósították meg. A projekttel kapcsolatban Ljubica Nikolić, a Támogatás civil szervezet elnöke elmondta, hogy a projektben 20 Zenta községbeli munkanélküli nő vett részt, és nyolc műhelymunka során részesítették őket képzésben.

– A projekt első részeként a képzés technikai feltételeit kellett megteremtenünk, számítógépeket kellett beszereznünk, majd nyolc műhelymunkát szerveztünk számukra, ahol elsajátíthatták a számítógép-kezelés alapjait, megtanulták, hogyan kell megírniuk egy munkavállaláshoz szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, és szó volt a modern információs technológia által kínált erőforrások felhasználásáról. A képzéseket szervezetünk szakemberei tartották, és minden visszajelzés szerint a résztvevők nagyon elégedettek voltak – emelte ki a szervezet elnöke.

A zárókonferencián jelen volt Mia Strajin, a tartományi kormány nemek egyenjogúságával foglalkozó tanácsának elnöke, aki hangsúlyozta, példaértékű a Telekom társadalmi felelősségvállalása, majd hozzátette, reméli, hogy a jövőben minél több vállalat felismeri a szociális közösségek támogatásának fontosságát.

Marija Bošković, a Telekom Srbija PR-igazgatója elmondta, vállalatuk az alapításától fogva társadalmilag felelős vállalatként tevékenykedik, és ebben az évben is indítottak egy olyan projektet, amellyel az a céljuk, hogy támogassanak 20 olyan női szervezetet, amelyek a hagyományok megtartását célozzák meg. Elmondta, törekvéseiket segíti a tartományi kormány nemek egyenjogúságával foglalkozó tanácsa is, majd hozzátette, Vajdaságban 20 olyan női civil szervezetet részesítenek kétszázezer dináros támogatásban, amelyek felvállalták a hagyományok megőrzését.