2024. március 29., péntek

Közlekedésbiztonságot hirdető autóverseny

A hétvégén tartják meg Mišelukon az Újvidék Nagydíja autósport-rangadót

A 37. Újvidék Nagydíja 2019 autóversenyt szombaton és vasárnap tartják meg Mišelukon. Ennek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a városházán, amelyen jelen volt többek között Vladimir Stojković, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja, valamint Marko Sandiki, az Auto moto carting klub 021 Novi Sad elnöke.

A hétvégén tartják meg Mišelukon az Újvidék Nagydíja 2019 autóversenyt, több mint 90 résztvevőt várnak a versenyre. A rangos sportesemény beharangozása minden évben tematikus akciókkal történik város-szerte (Ótos András archív felvétele)

A hétvégén tartják meg Mišelukon az Újvidék Nagydíja 2019 autóversenyt, több mint 90 résztvevőt várnak a versenyre. A rangos sportesemény beharangozása minden évben tematikus akciókkal történik város-szerte (Ótos András archív felvétele)

Stojković elmondta, hogy május utolsó hétvégéje az autósport nevében zajlik.

– Újvidék Nagydíját a hétvégén tartják meg 37. alkalommal, ez az ország leglátogatottabb és legfontosabb autóversenye. Az újvidéki önkormányzat felismerte a futamegyüttes jelentőségét, és ezért támogatja. Azonkívül, hogy sportrendezvényről van szó, a manifesztációnak oktatói jellege is van, hiszen a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedésbiztonság hirdetésére, és itt főként a fiatalokra gondolok – magyarázta Stojković, majd felhívást intézett az autósport kedvelőihez, hogy minél nagyobb számban kövessék a futamokat. Ezenkívül, arra kérte a polgárokat, hogy legyenek türelmesek a hétvégén, mert egész biztosan forgalmi dugók alakulnak majd ki a belvárosban a Szabadság híd lezárása miatt.

Marko Sandiki szerint is a hétvégén megtartandó Újvidék Nagydíja talán a legfontosabb a Szerbiai Karting és Autósport Szövetség naptárában. – Szombaton, május 25-én 12 órakor kezdődik a selejtező, vasárnap pedig az Újvidék Nagydíja futam, amely pontosztó versenyként szerepel a Szerbiai Nyílt Bajnokságban.

A hazai résztvevőkön kívül Észak-Macedóniából, Bosznia -Hercegovinából és Horvátországból is érkeznek versenyzők. Az önkormányzat a város szempontjából rendkívül fontos eseménynek nyilvánította a sportrendezvényt, ezért a városi közvállalatok jelentős szerepet vállaltak a lebonyolításában. Az idén több mint 90 résztvevőt várnak a versenyre – hangsúlyozta Sandiki.

Az Újvidék Nagydíja futamra a belépőjegyeket a Gigstix üzleteiben, valamint a mišeluki pályához vezető útvonalakon lehet megvásárolni, ára 300 dinár. A belépőjegyek bevételéből származó pénzösszeg egy részét humanitárius célokra fordítják. A Szabadság hidat szombaton 10 órától 18 óráig, vasárnap pedig 9 óra 30-tól 17 óráig lezárják a gépjárműforgalom előtt.