2024. április 17., szerda

Felújított sportpályák a Kizúr István iskolában

Felújították a Kizúr István Általános Iskola sportpályáit, amit szerdán adtak át a rendeltetésüknek. A befektetés összesen 3,1 millió dinárt tett ki. A renoválás megvalósítása Szabadka önkormányzata, a köztársasági és a tartományi kormány kivételesen jó együttműködésnek köszönhető, nyilatkozta az átadón Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a sajtó képviselőinek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A város továbbra is folytatja befektetését a sportinfrastruktúrába és az iskolai sportpályák felújításába. Ezt a projektumot a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárságával valósítottuk meg. Két olyan sportpálya készült el, amely méltó több mérkőzés megszervezésre, a gyerekek pedig minőségi módon végezhetnek fizikai aktivitást. A focipálya korábban nagyon rossz állapotban volt, akárcsak a mellette lévő röplabdapálya, amit az elmúlt évben újítottunk fel. A következő időszakban is folytatni fogjuk ezt a munkát – mondta a sajtó képvelőinek Bogdan Laban.

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság az elmúlt két évben Szabadka önkormányzatával több sportpályát is felújított, tudtuk meg Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkártól a sajtótájékoztatón.

– Szokásom, hogy minden érintett helyet személyesen körbejárok, ebben az esetben is így tettem és megállapítottam, hogy a pályák nem voltak megfelelőek a tornaórák megtartására vagy más tevékenységre. Nem voltak biztonságosak a gyermekek számára. Ma örömmel látom, hogy kiválóan felújították őket. A korábbi években felújítottuk a Mika Antić Általános Iskola kézilabdatermét, az Ivan Milutinović Általános Iskola tornatermét, a Szent Száva Általános Iskolában pedig besegítettünk a felújításokban. Régi sportolóként nagy örömmel érkezem Szabadkára, ahol sok kiváló sportoló nevelkedett – mondta Vladimir Batez.

Goran Marinković Szerbia Sportszövetségének titkára az átadón az iskola régi diákjaként örömét fejezte ki, miszerint a sportszövetség is részt vehetett a felújításokban.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Két focikaput adományoztunk az iskolának, de a röplabdapályához is biztosítottunk felszerelést. Megbeszéltük, hogy a jövőben két kosárlabdapalánkot adunk. Bebizonyosodott, hogy az összefogás gyors munkát eredményez. A sport területén dolgozóknak az a céljuk, hogy segítsék a gyerekeket, mert nagyon nehéz őket elcsalogatni a képernyők elől. Különösen akkor gond őket a pályára invitálni, ha az rossz állapotban van – jelentette ki a sportszövetség titkára.

Az iskolának mintegy 720 tanulója van, akik ezentúl kifogás nélkül sportolhatnak a szabadban. A munkálatokat a Vojput vállalat végezte, akik egy hónap alatt befejezték a munkát.

– Azon igazgatók közé tartozom, akiknek nagy elvárásaik vannak, és különösen köszönöm, hogy a munkálatok gyors ütemben befejeződtek. Az iskola tanulói sok versenyen vesznek részt, kiváló eredményeket érnek el. A fejlesztésnek köszönhetőn több érmet és elismerést várunk a diákoktól – jelentette ki Dejan Anđelović, a Kizúr István Általános Iskola igazgatója.