2024. április 16., kedd

Házvásárlási támogatás után vállalkozási támogatást kapnak

Óbecsén 14 menekült vagy széttelepített családot támogat az USA kormánya

Tizennégy Óbecse községben élő, menekült vagy széttelepített státusszal rendelkező család kap hamarosan ezer dollár támogatást az Amerikai Egyesült Államok kormányától. A családok ezt az összeget olyan mezőgazdasági gépek vagy iparos szerszámok és kellékek beszerzésére fordíthatják, amelyekkel elindíthatják a saját vállalkozásukat. Ezekben az adományokban olyanok részesülhetnek, akik a regionális lakhatási program keretében már házhoz jutottak. A gazdasági megerősítést szolgáló programban résztvevő családokat egy a kisvállalkozások vezetéséről szóló rövid képzéssel is segítik majd, ami nem csak a munkát könnyítheti meg a számukra, de a későbbi pályázatokon való részvételt is.

Az USA 13 ezer dolláros adományának az elosztását az amerikai Catholic Relief Services humanitárius fejlesztési szervezet és a belgrádi Solidarnost egyesület vállalta magára, még egy családnak pedig az óbecsei önkormányzat biztosít erre a célra pénzt. A Solidarnost ehhez hasonló módon eddig több mint 2500 menekült vagy széttelepített személynek könnyített a megélhetési gondjain.

A bejelentések szerint a közeljövőben azok a menekült vagy széttelepített családok is számíthatnak támogatásra, akik ezidáig nem vettek részt a lakhatási programban.