2024. március 29., péntek

Zászlószentelő

Kismotoros-találkozót tartottak Kishegyesen

Világszerte számos találkozót szerveznek nagymotorosok számára, de alig hallani kismotoros összejövetelekről.

Ft. Zsolnai István plébános felszenteli a zászlót (Lakatos János felvétele)

Ft. Zsolnai István plébános felszenteli a zászlót (Lakatos János felvétele)

Épp ilyent tartottak meg Kishegyesen, habár az új törvény miatt lehet, hogy már a motorosok sem azok, amik. Mindenesetre a Kis Motoros Banda Kishegyes a hétvégén a Pöndöl vendéglő udvarán zászlószenteléssel egybekötött bulit tartott. Barna József, a találkozó szervezője arról számolt be lapunknak, hogy két évvel ezelőtt jöttek össze, a nagymotoros bandák mintájára. Tavaly egy kisebb felvonulást is tartottak, ami jól sikerült, és elkészült a klub zászlója is. Így létrejött az idei találkozó is, amelyen ft. Zsolnai István plébános felszentelte a banda zászlaját, és megáldotta a motorokat.

– Eredetileg Szent György-napra terveztük a találkozót, mert régen ezen a napon hajtották ki a jószágot a legelőre. Mi is úgy gondoltuk, hogy most már kihajtjuk a motorokat, mert jó idő van. A találkozót meghívásos alapon szerveztük, mert komolyabb támogatás híján anyagilag nem engedhettünk volna meg magunknak egy nagyobb összeröffenést – mondta el Barna, majd arról is szólt, hogy a bandához bárki szabadon csatlakozhat, egyetlen feltétel, hogy legyen kismotorja.

A szervező végezetül elmondta, hogy jövőre is szeretnék megszervezni a találkozót. Az a céljuk, hogy összehozzanak egy motoros felvonulást is. Az idei találkozót támogatta a Montel Kft., a Hegedűs és a Drašković kiskereskedések, valamint a Patos Kft.