2024. április 25., csütörtök

Krajinović a párizsi táblán

Filip Krajinović lesz a hatodik szerbiai teniszező a hétfőn rajtoló Roland Garros főtábláján. Mivel az orosz Andrej Rubljov lemondta a játékot, a zombori teniszező jutott fel a tartalékok listájáról, és társult Novak Đokovićhoz, Györe Lászlóhoz, Dušan Lajovićhoz, Miomir Kecmanovićhoz és Janko Tipsarevićhez. A létszám elvben lehetne kilenc is, hisz a selejtezőben Nikola Milojević, Peđa Krstin és Viktor Troicki is indult, s mindhárman győztes rajtot vettek. A 2. fordulóban Milojević a francia Mathias Bourgue-gal, Krstin a spanyol Guillermo García Lópezszel, Troicki pedig az ausztrál Jason Kublerrel mérkőzik. A főtáblára jogosult egyetlen magyar Fucsovics Mártonhoz esetleg Balázs Attila csatlakozhat, aki szintén győzött a selejtező rajtján, második ellenfele pedig az osztrák Lucas Miedler, akiről először áprilisban hallottunk, amikor a San Luis Potosíban játszott challengeren legyőzte Tipsarevićet.

A 35. születésnapját egy hónap múlva ünneplő Tipsarević – Đoković ma tölti be a 32-t – a genfi 250-es tornán hangol a Roland Garrosra, és kisebb meglepetésre a rajton nyerni tudott a német Peter Gojowczyk ellen. Janko ezzel 16-ot javított, és a naprakész listán a 301., a genfi 2. fordulóban pedig a kolumbiai Hugo Dellien lesz az ellenfele. A svájci tornán ma kezd Fucsovics, az ellenfele pedig valószínűleg a bolgár Grigor Dimitrov lesz.

A párizsi női selejtezőben elsőnek Stollár Fanny játszott a svájci Bacsinszky Tímeával, s a meccs félbeszakadt, míg Babos Tímea simán legyőzte a montenegrói Danka Kovinićot. A nap folyamán még Olga Danilović az üzbég Szabina Saripovával mérkőzött.

A nürnbergi tornán a táblára jutott Nina Stojanović az 1. fordulóban, óriási meglepetésre, háromjátszmás győzelmet aratott a ranglistán 53. amerikai Alison Riske felett, és a következő körben a 72. helyezett spanyol Sara Sorribesszel játszik.