2024. április 25., csütörtök

Az iskolai világítás korszerűsítése

A szabadkai Október 10. Általános Iskola sikeresen pályázott a tartományi oktatási titkárságnál

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a tartományi oktatási titkárság több mint 144 millió dinár értékben támogatja a vajdasági oktatási intézmények épületfelújításait. A nyertes pályázók között van a szabadkai Október 10. Általános Iskola is. Đurić Kiš Melinda igazgatónő elmondta, hogy február végén elkészült a pályázathoz szükséges tervdokumentáció, amelyet márciusban adtak át a tartományi oktatási titkárságra.

Október 10. Általános Iskola (Szalma Brigitta felvétele)

Október 10. Általános Iskola (Szalma Brigitta felvétele)

– Nagyon örülünk neki, hogy sikerült megnyernünk ezt a pályázatot, hiszen ez nagy előny az iskola számára. A régi izzókat LED-égőkre fogjuk cserélni, emellett azokra a helyekre is felszereljük őket, amelyek eddig nem voltak megvilágítva. A pályázatnak köszönhetően iskolánk 3 700 000 dináros támogatást kapott a világítás korszerűsítésére. A héten fogjuk megjelentetni a közbeszerzési pályázatot, amelyre tíz napig lehet jelentkezni – tudtuk meg Đurić Kiš Melindától. Mint hangsúlyozta, jelenleg több pályázat eredményét várják, köztük az igazságügyi minisztérium, az oktatási minisztérium, valamint a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság pályázatáét. Az igazgatónő optimistán várja az eredményeket, hiszen ebben az iskolaévben több pályázatot is megnyertek.

– A tartományi oktatási titkárságtól 388 000 dinárt kaptunk a kétnyelvű oktatás javítására. Iskolánk első ízben szervez nyári tábort, amelyre szintén ettől az intézménytől kaptunk támogatást. Erre hatvan alsós diák jelentkezett. A táborban a hagyományápoláson lesz a hangsúly, hiszen kézműves-foglalkozásokkal várjuk a gyermekeket – szögezte le az igazgatónő.

A szabadkai Október 10. Általános Iskola diákjai addig sem tétlenkednek, hiszen hétfőn tavaszváró hagyományápoló műsort tartanak a Szabadkai Gyermekszínházban 18 órai kezdettel.