2024. április 16., kedd

Diáknapok az Európa Kollégiumban

A VaMaDiSz által szervezett Diáknapokat szinte már hagyományként tartják számon.

Magyar Szó

Az Európa Kollégium impozáns épülete (Ótos András felvétele)

Az Európa Kollégium lakói a háromnapos rendezvénysorozat idején zumbázhattak, kangoozhattak, kipróbálhatták ügyességüket a fociban, asztaliteniszben, sakkban… Bajnokságot szerveztek, ügyességi játékokban is részt vehettek, a programban egy minimaratonra is sor került, diákjaink a sétányon futottak. A programsorozatot a hétvégén a Petőfi Sándor MMK kistermében fergeteges bulival zárták, a jó hangulatról Dj Dudás gondoskodott.

Kovács Edina kisegítő a kangoo edzés menetéről beszélt: – A kangoos edzésre a két foglalkozásvezető kangoos lábbelit hozott, segítettek a lányoknak, hogy felvegyék azokat. Az edzés, bemelegítéssel együtt, negyvenöt perces, kifejezetten a láb- és a fenékizmokat mozgatja meg, de guggolásokat is végeztek, és a felső testrészeket is edzették – mondta Edina.

A sakkbajnokságról Farkas Sándor nyilatkozott: – Jómagam öt-hatéves korom óta sakkozom. Az általános iskola hatodik osztálya körül kezdtem intenzíven sakkozni. A sakkozás egyrészt fejleszti a logikai készséget, másrészt – ezt szeretem is hangsúlyozni – a döntéshozó képességet is magasabb szintre emeli. Manapság az egyre gyorsuló életvitelünk miatt gyorsan kell pontos és jó döntéseket hoznunk. A sakkbajnokságunkra kevés versenyző jelentkezett, remélem, hogy ez majd változik – nyilatkozta a foglalkozásvezető.