2024. április 20., szombat

Vajdaság összes kórházát felújítják

Hamarosan befejeződik a pancsovai Közegészségügyi Intézet épületének felújítása is

A Tartományi Kormány 744 millió dinárt fordított 8000 négyzetméter felújítására a pancsovai közkórházban, Dél-Bánát legfontosabb egészségügyi intézményében – szögezte le Igor Mirović tartományi kormányfő, miután megtekintette a felújított belgyógyászati részleget.

– 2016 júniusa óta felszerelés vásárlására több mint 200 millió dinárt különítettünk el, a belgyógyászati részleg felújításába pedig 544 milliót fektettünk be – részletezte Mirović. Mint mondta, a munkálatok előtt a kórházban siralmas állapotok uralkodtak, emberhez nem méltó feltételek között fogadták és látták el a betegeket.

Slobodan Ovuka, a pancsovai közkórház igazgatója megjegyezte: évtizedekig senki semmilyen befektetést nem eszközölt ebben az intézményben, és most gyakorlatilag újjáépítették. Ez rengeteget jelent a vajdaságiak számára, mert a kórház nagy területről fogadja a pácienseket.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár jelezte, hogy hamarosan befejeződik a pancsovai Közegészségügyi Intézet épületének felújítása is, Igor Mirović közölte, a tervek szerint a Tartományi Kormány Vajdaság összes regionális kórházát, klinikáját és intézetét felújítja.