2024. április 23., kedd

Érdekből és becsületből

Az európai parlamenti választás kapcsán tartottak civil kerekasztalt Törökkanizsán
A törökkanizsai könyvtárban megtartott kerekasztal-beszélgetés résztvevői (Fotó: Gergely József)

A törökkanizsai könyvtárban megtartott kerekasztal-beszélgetés résztvevői (Fotó: Gergely József)

Nekünk ez a választás becsületbeli ügy! – hangzott el csütörtök este azon a civil kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Törökkanizsán tartottak meg a helyi Branislav Nušić Könyvtárban. A rendezvényen jelen volt Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, Kormányos László tartományi parlamenti képviselő, Czegledi Rudolf, a VMSZ elnökségi tagja, Lackó Róbert VMSZ-tag és Sztantity Szebasztián politológus is. A vendégek a jelen lévő civil szervezeti vezetőknek összefoglalták, miért olyan fontos minél nagyobb számban részt venni az európai parlamenti választáson, miért kell a Fidesz–KDNP-re szavazni, és miért tekinthető létfontosságúnak, hogy Deli Andor a jövőben is képviselje a vajdasági magyarságot és egész Szerbiát Brüsszelben.

Sztantity Szebasztián szerint nemcsak becsületbeli ügy szavazni és a Fidesz–KDNP-re voksolni, hanem gazdasági és politikai érdeke is a vajdasági magyarságnak. Czegledi Rudolf azt hangsúlyozta, hogy Deli Andor lesz az egyetlen európai parlamenti képviselő erről a vidékről, és ez roppant fontos az integráció időszakában, Ótott Róbert pedig arra mutatott rá: ahhoz, hogy Európán belül megmaradjanak a nemzetállamok, nekünk is ki kell állnunk ezért az ügyért.

A rendezvényen elhangzott továbbá az is, hogy a szavazás már javában zajlik, a VMSZ aktivistái segítenek a szavazólapok kitöltésében, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a borítékok időben visszajussanak az illetékes szervekhez.