2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS – GIRO D’ITALIA

Szökevénynapok

Sorozatban a második etapon is szökevénysiker született az olasz körversenyen. Csütörtökön a népes élbolyból Masnada és Conti járt jól, előbbi a szakaszt nyerte meg, utóbbi pedig felölthette a rózsaszín trikót, mivel előzetesen csak kétperces lemaradása volt az addig éllovas Roglič mögött, s a főcsoport bő 7 perccel a legjobbak mögött gurult célba.

Tegnap az előzőhöz hasonló, lankás terep várt a kerekesekre, akik közül nyolcan lógtak meg a nap elején. A szétszakadozó élbolyból a spanyol Bilbao bizonyult a legerősebbnek az enyhén emelkedős befutón.

A hétvégére fordulva a csütörtöki szökevények uralják az összetettet, Conti továbbra is rózsaszínben lehet, a nagyok közül Roglič áll a legjobban.

A tegnapi nagy búcsúzó az egyik legjobb hajrásnak számító Gaviria volt, aki elrajtolt, de térdsérülése miatt később leszállt a kerékpárról.

Végeredmény, Giro d’Italia, 7. szakasz (Vasto–L’Aquila, 185 km): Pello Bilbao 4:06:27 óra, Tony Gallopin +5 mp, Davide Formolo a. i., Lucas Hamilton +9 mp, Mattia Cattaneo a. i. stb.