2024. április 19., péntek

Mihajlovićnak elgurult…

A rendőröknek kellett megfékezniük Rómában az olasz kupadöntő (Lazio–Atalanta, 2:0) előtt Siniša Mihajlovićot, a Bologna jelenlegi és a Lazio exedzőjét. A fináléra tartó szerbnek régi klubja, a Lazio szurkolói szólogattak be a Római Olimpiai Stadion környékén, Mihajlović pedig nem tudta fékezni indulatait, és idegesen megindult az őt sértegetők felé. A helyszínen szerencsére sok rendőr tartózkodott, így a kellemetlen közjátéknak vége szakadt, és az eset nem fajult fizikaivá.

Hat újonc a magyar válogatottban

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön 32 játékosból álló, hat újoncot magában foglaló bő keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott előtt álló két Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A behívott futballisták közül a debreceni Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőttkeret-tag, a dunaszerdahelyi Vida Kristopher, az újpesti Zsótér Donát, továbbá a kispesti Gróf Dávid és Gazdag Dániel viszont a bő keretben már szerepelt. Vannak hosszabb kihagyás után visszatérő futballisták is Eppel Márton és Fiola Attila személyében.

A magyarok június 8-án Azerbajdzsánban lépnek pályára, majd három nappal később Wales együttesét fogadják a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott bő kerete, kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi). Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (Debrecen), Fiola Attila (Mol Vidi), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lovrencsics Gergő (FTC), Pávkovics Bence (Debrecen), Vinícius Paulo (Mol Vidi), Willi Orbán (Leipzig). Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (Osijek), Kovács István (Mol Vidi), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi), Szoboszlai Dominik (Salzburg). Támadók: Bódi Ádám (Debrecen), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (FTC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest). (MTI)

Büntetés a nagyoknak

Komoly(abb) pénzbüntetést kapott a szerb labdarúgás két gigásza, a Crvena zvezda és a Partizan. A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) a piros-fehérekre 750 ezer, a fekete-fehérekre pedig 400 ezer dináros bírságot rótt ki, amiért a klub szélsőségesei öt, illetve három ligameccsen veszélyes pirotechnikai eszközöket használtak. A pénzbüntetés mellett az FSS üres lelátós meccsekkel is fenyegetett, tekintve, hogy nem ez volt az első ilyen eset a szezonban.