2024. március 28., csütörtök

Az önhibák száma döntött

Már az elején látszott, hogy a római 1000-es torna 2. fordulójának GyöreBaszilasvili meccsén az nyer, aki jobban feltalálja magát a szeles körülmények közepette. Mindketten sokat bajlódtak az adogatással, számos önhibát vétettek, hisz a labda sehogyan sem oda repült, ahova szerették volna, így aki nem ismerte az időjárási helyzetet, abban a tévhitben élt, hogy egy nagyon alacsony színvonalú meccset néz a ranglista 18. és 32. helyezettje között.

Az első játszmában két-két breaket váltottak, majd 5:5-nél Györe kockáztatott többet, a támadásai nem jöttek be, és az óvatosabb grúz jutott vezetéshez. A folytatásban is az egyre idegesebb Györe kezdeményezett, az egyensúly 2:2-nél borult fel, Baszilasvili pedig a vezetést továbbjutásra váltotta. A meccs statisztikai adatai azt sugallják, hogy az önhibák száma döntött, amiből Györe szokatlanul sokat, 37-et termelt, míg a grúznál ez a szám 30-nál állapodott meg.

Györe a következő héten Genfben szerepel, ahol a 4. vagy 5. kiemelt lesz a 250-es tornán, amelyen Fucsovics Márton védi a serleget. Azután sorban a Roland Garros, majd füvön Stuttgart, Halle és Wimbledon következik.

A nőknél meglepetés, hogy Viktorija Azarenka kiütötte a címvédő Elina Szvitolinát, míg Serena Williams visszalépett, így nővére, Venus játék nélkül jutott a nyolcaddöntőbe.

E héten Filip Krajinović a heilbronni challenger 1. kiemeltje, és tegnap este a ranglistán 173. német Dominik Köpferrel kezdett.

A női kis tornákon, Stollár Fanny és Dejana Radanović kivételével, a ranglistán a 100. és 400. hely között található összes szerbiai és magyar játékos indult, és többnyire sikeres rajtot is vett.