2024. április 18., csütörtök

Drogbandát tartóztattak le

Több mint 100 kilogramm marihuánát foglaltak le és hét személyt letartóztattak kábítószer illegális előállításának, valamint kábítószer kereskedelem és szervezett bűnözés megalapozott gyanúja miatt.

A szerb rendőrség közleménye szerint a gyanúsítottak 2017 óta Ausztria és Csehország területén, több marihuána termesztésére alkalmas laboratóriumot alakítottak ki, a megtermelt drogot széles körben terjesztették. A rendőrség azt is tudni véli, hogy a bűnbanda gépkocsikban kialakított speciális üregekben csempészett drogot, marihuánán kívül kokain és heroin terjesztésével is foglalkoztak Európa-szerte.

A gyanúsított személyek letartóztatásakor a rendőrség 105,6 kilogramm marihuánát, háromezernél több kanabisz növényt, kissebb mennyiségben kokaint, heroint, több mint fél millió eurót és drogok előállításához alkalmas eszközöket foglalt le.

A közelmúltban Szerbia, Szlovákia, Ausztria és Csehország illetékes szerveinek együttműködésével az említett országok területein több akció keretében 31 szerb állampolgárságú személyt tartóztattak le, több droglabort és nagymennyiségű kábítószert foglaltak le.