2024. április 20., szombat
EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS

A zentaiak megkapták a szavazólapokat

Hétfőn este Zentán a Tiszapart–Alvég helyi közösségben megtartott civil kerekasztal-beszélgetésen az európai parlamenti választáson való részvétel jelentőségét taglalták a helybeli civil szervezetek vezetőivel, képviselőivel.

A jövőnk a tét az európai parlamenti választáson (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A jövőnk a tét az európai parlamenti választáson (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A résztvevőket Lőrinc Csongor, a VMSZ Zenta községi szervezetének elnöke köszöntötte, majd Sztantity Szebasztián politológus, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Pelt Ilona tartományi képviselő osztotta meg az EP-választással kapcsolatos gondolatait. Mindannyian azt hangsúlyozták, ennek a választásnak nemzeti értéke van, először vagyunk abban a helyzetben, hogy szavazhatunk az európai parlamenti választáson, és éljünk ezzel a lehetőséggel, hiszen a jövőnkről döntünk.

Sztantity Szebasztián arról beszélt, hogy a mi szempontunkból nagyon fontos Deli Andor brüsszeli jelenléte, valamint az, hogy a Fidesz–KDNP olyan stratégiai partnere a VMSZ-nek, amelyet támogatnunk kell azon közös ügyünk érdekében, hogy Európa megmaradjon keresztény alapokon állónak.

Czegledi Rudolf úgy fogalmazott, egész Európát érintő kérdésekről van szó, és ez a választás a nemzetről, a családról és a hitről szól, majd arra kért minden szavazásra jogosult polgárt, éljen a választás jogával, hogy olyan döntés szülessen, amely számunkra is élhető jövőt teremt. Arra is rámutatott, hogy most először támogathatjuk a saját emberünket, a vajdasági Deli Andort, aki már az elmúlt öt évben is minket képviselt az Európai Parlamentben, és akinek révén mi, vajdasági magyarok meg tudjuk magunkat mutatni azon a politikai színtéren is. Kitért arra is, hogy a hétvégén Zenta községben már kézbesítették a szavazólapokat, és aki esetleg nem kapta meg, de jogosult rá, az jelentkezzen a VMSZ aktivistáinál, mert megtörtént már olyan, hogy a posta nem jó címre vitte ki a küldeményt.