2024. április 24., szerda

Megtérülő befektetés

Foglalkoztatási és felszerelés-vásárlási támogatás a vajdasági vállalatoknak

Igor Mirović tartományi kormányfő ma átadta a támogatási szerződéseket 14 vállalat és 26 gazdasági társaság képviselőinek. A tartomány összesen 300 millió dinárral járul hozzá 290 új munkahely megnyitásához és felszerelések vásárlásához. A Vajdasági Fejlesztési Ügynökség (RAV) pályázataira jelentkezett cégek 150-150 millió dinár vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

Mirović elmondta: a RAV megalakulása óta több mint 100 szerződés alapján ítéltek oda különféle összegeket a tartomány területén működő vállalatoknak, és összesen körülbelül 2000 új munkahely megnyitását, valamint a legmodernebb felszerelések vásárlását tették lehetővé – szigorúan ellenőrzött eljárással, banki garanciákkal.

A tartományi kormányfő közölte azt is, hogy az Újvidéki Kikötő privatizálásából a tartományi költségvetésbe befolyt több mint 500 millió dinárt a büdzsé módosításával és a Vajdasági Fejlesztési Ügynökségen keresztül a gazdaság szolgálatába állítják.

„Ez jó üzlet lesz Vajdaságnak és vállalkozóinknak, mert a befektetéssel ismét pénzt keresünk, ami visszakerül a költségvetésbe” – mondta Mirović.

Nikola Žeželj, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség igazgatója kiemelte, hogy a tegnap átadott szerződések alapján odaítélt eszközök több mint 90 százaléka hazai cégek és gazdálkodók kezébe kerül. A RAV újabb pályázatokat tervez kiírni: 50 millió dinárt a szövetkezetek megsegítésére szán.

A szerződések átadásánál jelen volt Ognjen Bjelić tartományi régiófejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár is.