2024. április 25., csütörtök

Stanković a Hírességek Csarnokában

Stanković az elismeréssel (Fotó: Beta/AP)

Stanković az elismeréssel (Fotó: Beta/AP)

Életre szóló elismerést kaptam, és ezért nagyon hálás vagyok. Köszönettel tartozom a családomnak, a barátaimnak, a volt csapattársaimnak és az edzőknek, akikkel valaha együtt dolgoztam” – mondta Dejan Stanković hétfőn Milánóban, amikor átvette a klub Hírességek Csarnokába szóló elismerését az Inter Chievo elleni győzelmét megelőzően. Stanković 2004 és 2013 között karrierje legszebb éveit töltötte az olasz klubnál. A 326 lejátszott meccsen összesen 42 gólt lőtt, a milánói együttessel öt bajnokságot, négy olasz kupát, négy olasz szuperkupát, BL-t és klubvilágbajnoki címet nyert. A Nerazzurritól kapott díjjal az egykori középpályás olyan nagynevű játékosok mellé került, mint Francesco Toldo, Giuseppe Meazza, Javier Zanetti, Lothar Matthäus, Ronaldo és Walter Zenga.

U17-ES EB

Belgiummal a vb-ért

Magyarország U17-es labdarúgó-válogatottja tizenegyesekkel kapott ki a negyeddöntőben az írországi kontinensviadalon. Preisinger Sándor szövetségi kapitány fiait Spanyolország állította meg, a tornának azonban még nincs vége. A magyar válogatott csütörtökön Belgiummal az 5. helyért mérkőzik, a párharc győztese pedig kijut az őszi, brazíliai világbajnokságra. Az Európa-bajnokságon az elődöntőben Hollandia–Spanyolország és Franciaország–Olaszország találkozókat rendeznek. A döntőt május 19-én, vasárnap játsszák. @sz = fm

Ismét barcelonai célkeresztben Griezmann

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona ezen a nyáron is megpróbálja leigazolni Antoine Griezmannt, az Atlético Madrid világbajnok francia futballistáját. A 28 éves csatárt tavaly is szerette volna megszerezni a katalán klub, ő azonban egy 45 perces, Döntés címet viselő dokumentumfilm keretein belül jelentette be, hogy marad a fővárosban. Griezmann ezt követően 2023-ig meghosszabbította szerződését, kivásárlási árát pedig az első hírek szerint 200 millió euróban határozták meg. Később azonban olyan információk láttak napvilágot, hogy ez „mindössze” 120 millió euró.

A katalán Sport című napilap most arról számolt be, hogy Barcelona kész kifizetni ezt az összeget, legfőképpen akkor, ha sikerül eladni a brazil Philippe Coutinhót, akit 2017 nyarán klubrekordot jelentő 165 millió euróért szerződtettek, de közel sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Griezmann 2014 óta erősíti az Atléticót, amelynek kerete némiképpen gyengül a nyári holtszezonban, ugyanis az ugyancsak világbajnok francia Lucas Hernandez a Bayern Münchenhez igazol, valamint kilenc év után bejelentette távozását az uruguayi csapatkapitány Diego Godín is.