2024. április 24., szerda

Nagyszülők online negyedszer is

Ma tartották meg a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Nagyszülők online elnevezésű informatikai képzésének első óráját Szabadkán. Kosányi Tamás, a VM4K képzési referense szerint eddig negyvennyolcan végezték el ezt a kurzust. Ez a képzés hatalmas előrelépés volt a résztvevők számára, mivel megismerkedhettek az informatika és a számítógépes kommunikáció alapjaival.

Negyedik alkalommal indul el a képzés tizenhat résztvevővel, akik hat héten át fognak találkozni a tanár úrral, szerdánként 16 órakor. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is lesz Nagyszülők Online képzés – nyilatkozta Kosányi Tamás. A képzés oktatója Pletikoszity Balázs, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium informatikatanára.

Ez egy alapfokú kurzus, amely során a hallgatók elsajátítják a számítógép alapvető használatát, megtanulnak internetezni, elektronikus levelet küldeni. Ezenkívül megismerik a Skype és a Facebook használatát is – osztotta meg velünk Pletikoszity Balázs.

Ábrahám Aranka azért jelentkezett a képzésre, mert szeretné elsajátítani a számítógép használatát.

Szerintem nem vagyunk olyan idősek, hogy ne kapcsolódjunk be ebbe a világba. Eléggé keveset tudok a számítógépekről. Az eddigi tudásomat az unokáimnak és a gyerekeimnek köszönhetem. Szeretném, ha egyre több dolgot megtanulnék, hogy többé ne üljek tanácstalanul a monitor előtt – mondta Ábrahám Aranka.