2024. április 25., csütörtök

Megduplázódott a magyar kiállítók száma

Pásztor István látogatása a vásáron

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke tegnap ellátogatott a 86. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra. Többek között megtekintette Magyarország, a Vajdasági Bank (OTP csoport), a Tartományi Gazdasági Kamara, valamint a műtrágyakészítmények, minőségi vetőmagok és különféle növényvédő szerek előállításával foglalkozó Genezis cég standját, illetve az idei vásár baráti országának, Tunéziának és partnerországának, Olaszországnak a standját. Elbeszélgetett a vásár vezetőségével és a kiállítókkal is.

Pásztor István Slobodan Cvetković igazgató és Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke társaságában körsétát tesz a vásáron (Fotó: Ótos András)

Pásztor István Slobodan Cvetković igazgató és Boško Vučurević, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke társaságában körsétát tesz a vásáron (Fotó: Ótos András)

− Azt gondolom, hogy egy sikeres vásári manifesztációról beszélhetünk. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal és a hallottakkal. Van összehasonlítási alapom, hiszen jó pár évre visszamenőleg igyekszem nem elmulasztani azt a lehetőséget, hogy meglátogassam a vásárt. Nemcsak a vásár vezetőségével beszéltem, hanem a kiállítókkal is, akik azt mondják, hogy sikeres napokat tudhatnak maguk mögött. Azt tapasztaltam, hogy a standok gazdagabbak, mint az előző években, megérzésem szerint a hangulat is igen pozitív. Sok üzleti fórum megszervezésére és közvetlen találkozóra is sor került, amelynek eredményeként komoly üzleteket kötöttek. Külön pozitívuma a kiállításnak azok a partnerkapcsolatok, amelyek évről évre épülnek, köszönhetően a vendégországok megjelenésének, az idén ez Tunézia, illetve Olaszország – mondta Pásztor István.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár igazgatója köszönetét fejezte ki a Tartományi Képviselőház elnökének, hogy az idén is látogatást tett az év legnagyobb mezőgazdasági szemléjére.

Beszélgetés a Genezis műtrágyagyártó cég képviselőjével (Fotó: Ótos András)

Beszélgetés a Genezis műtrágyagyártó cég képviselőjével (Fotó: Ótos András)

− Mondhatom, hogy Pásztor István úr az Újvidéki Vásár igazi barátja, hiszen nemcsak a mezőgazdasági vásárt, hanem más jellegű kiállításokat is támogat. Kiemelném azt a fontos tényezőt is, hogy az utóbbi három-négy évben a magyar kiállítók száma megduplázódott az előző időszakhoz képest – hangsúlyozta a vásár igazgatója.

A 86. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron 60 ország 1518 kiállítója képviselteti magát, csupán Olaszországból, a partnerországból, több mint harminc kiállító érkezett a rendezvényre.

Marina Scognamiglio, a belgrádi olasz kereskedelmi iroda igazgatója elmondta, hogy kiváló a két ország kapcsolata.

− Olaszország második alkalommal partnerországa a mezőgazdasági vásárnak, és immár nyolcadik alkalommal vesz részt ezen a jelentős szemlén. Olaszország és Szerbia között kitűnő a kapcsolat, a két ország együttműködésének két fontos szempontját emelném ki, mégpedig a mezőgazdasági gépek korszerűsítését és a mezőgazdasági termékek minőségének értékbecslését – mondta Marina Scognamiglio.