2024. április 20., szombat

Ülésezett a városi közvállalatok operatív törzskara

Az időjárási előrejelzés szerint a hét folyamán nagy mennyiségű csapadék valószínű, ezért Vladimir Stojković, a városi kommunális tanács tagja összehívta a városi közvállalatok operatív törzskarát.

Az előttünk álló két napban viharok és jégeső is várható (Ótos András illusztrációja)

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt összeült a városi közvállalatok operatív törzskara, megállapították, hogy felkészülten várják a nagy mennyiségű csapadékot. A közlekedésben fennakadások léphetnek fel, figyeljünk oda, merre autózunk! (Ótos András felvétele)

Az ülésen megállapították, hogy az érintett közvállalatok dolgozói a terepen figyelik a helyzet alakulását, főként azokon a helyszíneken, amelyeken a nagy esőzések veszélyt jelenthetnek a város működésének szempontjából. Ezek közé sorolhatók pl. az aluljárók, ahol nagy mennyiségű csapadék esetén rengeteg víz gyűlik össze, és emiatt fennakadások állhatnak be a közlekedésben.

Az operatív törzskar ülésén megemlítették, hogy a Put, a Čistoća, a Városi Kertészet és a Városi Vízművek közvállalat dolgozói, és a munkagépek is készenlétben állnak arra az esetre, ha nagyobb mennyiségű eső zúdulna Újvidékre. A jelenlevők megbeszélték, hogy a szélsőséges időjárás miatt a héten 24 órás ügyeletet vezetnek be, folyamatos lesz a kommunikáció és az egyeztetés a közvállalatok között.

A Vajdaság Vizei Közvállalat szakemberei szerint nem kell tartani attól, hogy a Duna kiönt, talán csak a kisebb patakok okozhatnak gondot. A környéken lévő patakok medrét a Vajdaság Vizei dolgozói kitisztították, de ettől függetlenül folyamatosan követik a helyzetet. A városi közvállalatok operatív törzskara arra kéri a polgárokat, hogy ne dobálják a szemetet a patakok medrébe, mert így meggátolják, hogy az árvízvédelem hatékony legyen.

Az ülésen a résztvevők hangsúlyozták, hogy a város rendelkezik árvízvédelmi tervvel, és résen van az árvízvédelmi akciócsoport is, amelyet az árvízvédelmi terv terepi alkalmazásával bíztak meg. Az árvízvédelmi törzskar is folyamatosan követi a héten a helyzetet, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az előállt körülmények között is minél hatékonyabban működjön a város.