2024. március 29., péntek

Éremhullás a temerini pálinkaversenyen

Az értékelést követően az elmúlt szombaton megtörtént az idei X. Vajdasági és a XX. Temerini Pálinkaversenyre hozott legjobb pálinkák kóstolása, az eredményhirdetés és az érmek kiosztása.

Lehetett kóstolásra válogatni a versenypálinkákból (Góbor Béla felvétele)

Lehetett kóstolásra válogatni a versenypálinkákból (Góbor Béla felvétele)

A helyszín ez alkalommal a szervező Kertbarátkör székháza, a Kertészlak volt. Szebb időt el sem lehetett volna képzelni erre az alkalomra. A kastélykert lombos fái alatt szépszámú érdeklődő kóstolgatta a verseny legjobb pálinkáit, amelyekből nem kevés volt.

Érkezett is szép számban kisüsti, több mint tavaly, összesen 230 minta: alma- 33, szilva- 32, szőlő- 31, birsalma- 29, körte- 26, barack- 22, vilmoskörte- 14, meggy- 8, faeper- 7, őszibarack- 7, törköly- 4, cseresznye- 3, ringló- 2, és még 12 különféle párlat. Nem volt könnyű dolguk a bírálóknak, hogy a 20-as pontrendszer alapján kihirdessék a legjobbakat, és odaítéljék az érmeket, a rendezvényen való részvételért az okleveleket.

Összesen 32 aranyérem, 50 ezüstérem és 82 bronzérem került kiosztásra. A bírák szerint a legjobb kisüstit Harangozó Árpád Óbecséről hozta, almapálinkája a legmagasabb (19,75) pontszámot kapta. Az aranyérem mellé ő nyerte el a verseny győztesének járó serleget is. Második lett a temerini Kohanec Sándor vilmoskörte-pálinkája 19,67 ponttal. Az aranyérem mellé elnyerte a legtöbb pontot elért temerininek járó serleget is. Harmadik helyre került a kulpini Miroslav Zima körtepálinkája, 19,33 ponttal.