2024. április 24., szerda

Szombaton utcai röplabdatorna

Szabadka központjában 2000-ben rendeztek először utcai röplabdabajnokságot, így szombaton immár 19. alkalommal kerül sor az évente rendszeresen megrendezett eseményre. A rendezvénnyel kapcsolatban kedden sajtótájékoztatót tartottak, amelynek keretén belül Dragan Savić, a főszervező OK Volleyball 2000 képviselője, valamint Barbara Batinić, a torna reklámarca, a szabadkai Spartacus Női Röplabda Klub játékosa ismertette a torna részleteit.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A szombaton 10 órakor kezdődő eseményre eddig 25 klub és 150 csapat nevezett be, köztük több elsőosztályú klub gyermekcsapata, illetve több röplabdaiskola is képviseli magát. A jelentkezők között elsősorban vajdasági csapatokat találunk, de egy-egy bécsi és a boszniai Szerb Köztársaságból érkező csapat is jelezte részvételi szándékát. A jelentkezés csütörtökön zárul le.

A városközpontban tizenhét pályán folynak majd a mérkőzések. A torna a selejtezőkkel veszi kezdetét, amelynek keretén belül 3 és 4 csapatos csoportokban folynak a küzdelmek. A legjobbak a kieséses szakaszban folytatják a tornát. A selejtezők 10 órakor kezdődnek, míg a kategóriák szerinti döntők várhatóan 14 órakor veszik kezdetüket.

A legjobb csapatok mellett a legjobb játékosokat és edzőket is díjazzák.