2024. április 25., csütörtök

Skandináv kapcsolat

A svéd kormány évente tizennégy millió euróval támogatja a szerb–svéd együttműködést

Bogdan Laban, Szabadka város polgármestere kedden fogadta Jan Lundint, a Svéd Királyság belgrádi nagykövetét. A találkozóra a Városházán került sor, ahol a tanácskozás után a résztvevők sajtótájékoztatón számoltak be az ott elhangzottakról.

Bogdan Laban elmondta, hogy a svéd nagykövet 2017-ben látogatott először városunkba, és azóta minden évben megteszi ezt. A keddi találkozón a polgármester a városban már megvalósult és folyamatban lévő projektumokról tájékoztatta a nagykövetet. Emellett Bogdan Laban beszámolt a svéd nagykövetnek Szabadka és Sandviken svéd város együttműködéséről is. Jan Lundin kiemelkedőnek nevezte ezt az együttműködést, és reményét fejezte ki, hogy számos ehhez hasonló együttműködés fog kialakulni a két ország városai között. Mint mondta, a svéd kormány évente tizennégy millió euróval támogatja a különböző bilaterális kapcsolatok létrejöttét a szerb és a skandináv állam között.

– Nagy örömmel hallottuk, és jelentősnek tartjuk azt, hogy jól halad a környezetvédelmi infrastruktúra kiépítése Palicson, az önök szép tava mellett. A környezetvédelem területén Svédország más szerbiai várossal is igen aktívan együttműködik – mondta Jan Lundin.