2024. március 29., péntek
SPORTHÍREK

Hosszú három aranya

ÚSZÁS

Hosszú Katinka máris a vb egyik legjobbja (Fotó: Beta/AP)

Hosszú Katinka (Fotó: Beta/AP)

200 pillangón, 100 háton és 200 vegyesen sem talált legyőzőre Hosszú Katinka a Bajnokok Sorozata elnevezésű elit úszóverseny budapesti állomásán vasárnap. Katinka mindhárom elsőségét fölényes úszással és kiváló időeredménnyel érte el. Milák Kristóf ezüstöt, Cseh László bronzot szerzett a 100 méteres pillangón.

NBA

Jokićék kiestek

Nem sikerült bejutnia a Denver Nuggetsnek az NBA nyugati főcsoportdöntőjébe. Nikola Jokićék hazai pályán játszották a Portland elleni utolsó, hetedik elődöntős meccset, ám a vendégek a parádézó McCollum (37 pont) vezetésével ledolgozták hamar összeszedett lemaradásukat, majd megfordították az eredményt, és 4:3-mal jutottak tovább. Keleten Milwaukee–Toronto, nyugaton Golden State–Portland döntőt rendeznek.

EVEZÉS

Bravúros győzelem

Aranyérmet szerzett a plovdivi világkupaversenyen a Martin MačkovićMiloš Vasić páros. A siker a szerb evezés utóbbi időszakának legnagyobb eredménye, hiszen egy évtizede nem volt szerb nyertes világkupaversenyen. A Mačković–Vasić páros ráadásul többek között a világ- és olimpiai bajnok horvát Martin és Valent Sinković testvérpárt győzte le az aranyért.

CSELGÁNCS

Arany Bakuban

A bakui Grand Slam-versenyen aranyérmet szerzett a szerb Nemanja Majdov. A belgrádi a 90 kilogrammos súlycsoportban előbb fehérorosz, grúz és orosz versenyzőt győzött le, majd az elődöntőben az aktuális világbajnok, spanyol színekben versenyző Serezadisvilit, a fináléban pedig a hazai Mehdijevet. A 48 kg-os Milica Nikolić bronzérmet szerzett. @sz = ap

KÉZILABDA – SZERB NŐI I. LIGA, ÉSZAK

Ada: Halász József–Spartacus 26:22 (14:10)

A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 180 néző, vezette: Tasić, Dobrivojević (Újvidék).

Halász József: Popov, Zaj, Fajka 7, Balázs, Király 6, Telečki, Szügyi, Vučetić, Vacsik 6, Surányi 6, Kovács 1, Zombori, Dudić, Kozma.

Spartacus: Milosavljević, Horti, Marinković 1, Gorčić 8, Ristić 7, Rakić, Fekete 4, Szűcs, Pandurović 1, Pataki, Nagy, Szolnoki, Kerekes, Đuričkov 1.

A Halász csapata magabiztosan nyerte meg meccsét a torontálvásárhelyiek ellen.

A 20. forduló többi eredménye: Temerin–Radnički 29:26, Ravangrad–Kikinda 25:32, Dolovo–Mladost 31:30, Laki–Jadran, a Proleter–Mokrin mérkőzést később játsszák. Az élcsoport: Kikinda 40, Halász József 32, Spartacus 23 pont stb.