2024. március 28., csütörtök
KREATÍV PERCEK

Pöttyös az igazi

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Kis kamaszlány szobájának berendezését bízták rám. A szobának eredetileg egy ablaka volt, amely egy zárt terasz felé nézett, ezért nem kapott elég természetes fényt. Első lépésben egy újabb ablak helyét kellett kialakítani, hogy megfeleljen a berendezéshez. A lányka még kislánykori világát éli, emiatt terveztünk pöttyös tapétát az egyik falra, de mivel a későbbi évekre is gondoltak, a berendezést már nagylányosra szerették volna. A teraszhoz közeli ablakhoz került a kislány kívánsága szerint a tanulósarok, fehér asztallal. A sarokhoz tartozik a fehér tárolóbútor rózsaszín fiókokkal és médiafallal. A szemközti sarokban helyeztük el a nagy méretű kamaszágyat, mely a későbbiekben is alkalmas lesz a pihenésre. A falon függő baglyos képek szintén a kislányos vonalat erősítik. A jobb oldalon helyeztük el a nagy gardróbszekrényt, amely rengeteg ruha tárolására alkalmas. A gazdag textíliák a korallvilághoz alkalmazkodnak, éppúgy mint a virágos szőnyeg és a párnák is. A szobát a központi plafonlámpán kívül a mennyezeten körbefutó spotlámpákkal is gazdagítottuk.

A bájos szoba a pöttyös tapétával vidám hangulatot teremt, amit a kiegészítők még csak fokoznak, nem erőltetve a komorságot, inkább lágyan körülölelve a kislány birodalmát.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.