2024. április 24., szerda

Szilvalekváros palacsinta és gulyásleves

Magyarországot az élelmiszeripari kiállítók között az Agrármarketing Centrum képviseli Újvidéken. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági seregszemléjén hét kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait az Agrármarketing Centrum 60 négyzetméteres standján.

Morvai Martin és társa gulyáslevest és szilvalekváros palacsintát készít (Fotó: Dávid Csilla)

Morvai Martin és társa gulyáslevest és szilvalekváros palacsintát készít (Fotó: Dávid Csilla)

A magyar standon többek között pulykahúsból készült élelmiszerekkel, felvágottakkal, piros paprikákból és különféle húsféleségekből, szárnyasokból készült ételekkel, valamint almából, meggyből, bodzából készített különlegességekkel, szőlőmag-őrleményekkel és olajokkal várják a látogatókat. A finomságok mellett a Pannon Tokaj Pincészet száraz, félszáraz és édes Tokaji borait is megismerheti a közönség.

A hortobágyi palacsinta bizonyult a legkedveltebb ételnek a vásárra látogatók körében – tudtuk meg Morvai Martintól, az egyik szakácstól.

– Ma gulyásleves készül és szilvalekváros palacsinta. Tegnap hortobágyi palacsintánk volt, illetve lecsó, tehát az igazi magyar ételeket próbáljuk bemutatni. Az ízekkel eddig mindenki nagyon elégedett.