2024. március 29., péntek

Tanfelszerelés, játék, élelmiszer

Mintegy 70 rászoruló gyermeken segített a VIFÓ és a Segítő Csipet Csapat

Rászoruló gyerekeknek szervezett gyűjtési akciót a Vajdasági Ifjúsági Fórum Szabadkán, Adán, Horgoson és Óbecsén. Az összegyűlt adományokból egységes csomagokat osztottak ki szombat délelőtt a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, ahol a szervezők interaktív műsor és foglalkozás keretében szórakoztatták a jelenlévőket. A gyűjtés a Segítő Csipet Csapat segítségével valósult meg.

– Összesen 70 gyermeket ajándékoztunk meg, számos tanintézményben több héten át tartott a gyűjtés. Tanfelszerelést, játékokat, élelmiszert, édességet, sós ropogtatnivalót és higiéniai szereket kaptunk az adományozóktól. Elsősorban a szegény sorsú, rászoruló családok gyermekeit hívtuk össze, akik valóban segítségre szorulnak. Ezeket a családokat évek óta támogatjuk, ruházatot és élelmet is ajándékoztunk nekik.

Adára, Horgosra és Szabadkára kerültek a csomagok. Nagyobb plüssjátékok is érkeztek, amelyeket a zsákba macska játék idején adtuk át azoknak a gyerekeknek, akik elszavaltak egy verset vagy mondókát – nyilatkozta lapunknak Osztrogonac Hajnalka, a Segítő Csipet Csapat csoportvezetője.