2024. április 25., csütörtök

Mihajlović: Szerbia nagy tettekre képes

A tárcavezető úgy véli a Grdelica-szoroson átívelő autópálya az építészek győzelmének jelképe

Korábbi bejelentésekhez képest ugyan néhany héttel később, de talán valóban átadják a forgalomnak a 10-es közúti folyosó Grdelica-szoroson keresztül haladó szakaszát.

Erről Zorana Mihajlović nyilatkozott hétfőn a Szerbiai Rádió és Televízió műsorában. Az építési, közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter elmondta, az átadás május 18-án, szombaton lesz, ezzel pedig Szerbia nagy győzelmet könyvelhet el magának.

– A Grdelica-szoroson átívelő szakasz építésügyi szempontból nagyon nagy kihívás volt. 250 ezer tonna aszfaltot építettek bele, továbbá ezen a szkaszon található Szerbia két legmagasabb hídja, két leghosszabb alagútja – fejtette ki Zorana Mihajlović. Hozzátette, hogy az átadással egyidőben elindul a Montenegró felé haladó 11-es folyosó egyik legnehezebb szakaszának a kiépítése Preljine és Požega között.

A tárcavezető azt is bejelentette, hogy a Macedónia és Görögország felé haladó 10-es korridor keleti szakasza várhatóan a nyár végéig átadásra kerül, akkor pedig ez a közúti folyosó telljes egészében befelyezettnek lesz tekinthető.