2024. április 20., szombat
BÁCSFÖLDVÁR

Egy erős anyaország a mi presztízsünket és biztonságunkat is növeli

Gazdaságfejlesztés mint a nemzeti megmaradás európai lehetősége címmel tartottak pénteken este kerekasztal-beszélgetést Bácsföldváron. A kampányrendezvényen az európai uniós parlamenti választások tétjéről a péterrévei származású Deli Andor EP-képviselő beszélt, aki a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében 2014 óta tagja a FIDESZKDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának.

Fehér Rózsa felvétele

Fehér Rózsa felvétele

Deli Andor szerint ha erősödik az EP-ben a FIDESZ–KDNP jelenléte, a kisebbségi jogok is nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd a következő öt évben, amely a 2025-re jelzett szerbiai csatlakozás szempontjából is rendkívül fontos előkészítési időszak lesz.

– A vajdasági magyarok boldogulásához erős anyaország kell, ehhez azonban komoly támogatásra van szüksége a mi közösségünk részéről is – ezt most először tehetjük meg az európai uniós parlamenti választásokon való részvételünkkel és a FIDESZ–KDNP listájára történő szavazatunkkal. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy egy erős magyar kormány növeli a mi presztízsünket és a biztonságunkat is. Ha számunkra kedvező összetételű EU-parlament alakulna meg, akkor a kisebbségi jogok kérdése is nagyobb teret kaphatna. Az elmúlt öt évben a kisebbségi jogokat és Szerbia csatlakozását illetően is alapos előkészületi munkát sikerült végeznünk, és borzasztóan fontos lenne ezeken a területeken is elvégezni a munka legjavát – ezért kell élniük a vajdasági magyaroknak is a szavazati jogukkal – mondta el Deli Andor.