2024. március 28., csütörtök

Kábítószer-kereskedőket tartóztattak le Zentán

Pénteken a koraesti órákban a zentai Ady Endre utca lakói bűnügyi filmbe illő rendőrségi akciónak lehettek a szemtanúi. A nagykikindai rendőrparancsnokság nyomozói villámgyors akciójukban letartóztattak egy zentai és egy temerini illetőségű fiatalembert, akiket kábítószer birtoklásával és terjesztésével gyanúsítanak és a kihallgatásukat követően átadták őket a szabadkai felsőbb ügyészségnek.

Fél hét tájban két civil rendszámtáblás személyautó az egyirányú Ady Endre utcában két irányból, szemből ét hátulról is elzárta az útját egy újvidéki rendszámtáblás piros Ford Fiesta gépkocsinak.

A civil ruhás rendőrök rövidebb ideig tartó dulakodás után letartóztatták a gépkocsi két utasát.Az 24-es számú ház előtt történt akció meglepte az otthontartózkodó polgárokat, akik kiabálásra: Állj rendőrség! felkiáltásokra lettek figyelmesek, majd amikor kinéztek az ablakon dulakodó férfiakat láttak. A rövid, de hatásos rajtaütés alig tartott tíz percnél tovább.

Amint azt nem hivatalosan megtudtuk, a gyanúsított férfiaknál mintegy tíz gramm heroint találtak, amit az egyik itt lakó szemtanú szerint az egyik férfi megpróbált lenyelni. A két személyt kihallgatta a rendőrség és átadta őket a szabadkai ügyészségnek. Ez az akció és több korábbi hasonló rajtaütés arról tanúskodik, hogy a nagykikindai rendőrparancsnokság komolyan és minden eszközzel felveszi a harcot a kábítószert előállító és forgalmazó bűnözőkkel szemben.

A mellékelt felvételeinken a gyanúsítottak letartóztatásának néhány mozzanata látható.