2024. április 16., kedd

Útlevéligénylés szombatonként is

Az utóbbi egy hétben nagy sorok kígyóznak az újvidéki rendőrség kihelyezett tolóablak-szolgálata (Szabadság sugárút 143.) előtt, ezért mostantól szombaton is fogadják majd azokat, akik új útlevelet szeretnének igényelni, vagy az útlevél meghosszabbítását kérik.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Május 11-étől az újvidéki rendőrség úti okmányok kiadását végző tolóablak-szolgálata szombatonként is nyitva tart majd 8-tól 21 óráig.

Mivel az utóbbi időben az úti okmányokat sokkal többen igényelik, vagy szeretnék meghosszabbítani, az újvidéki önkormányzat illetékesei úgy döntöttek, hogy ilyen módon oldják meg a kialakult problémát.

Miloš Vučević polgármester elmondta, hogy megbeszéléseket folytattak az újvidéki rendőrség vezetőségével. A városvezetés olyan ajánlatot tett, hogy a műszaki támogatáson túl kádereket biztosít a tolóablak-szolgálat működtetéséhez annak érdekében, hogy a polgárok gyorsabban intézhessék az úti okmányokkal kapcsolatos ügyeiket. – Arra várunk, hogy elmondják, mire van szükségük. Az önkormányzat felajánlotta, hogy ha szükséges, biztosít helyiségeket, felszerelést és szakkádereket is a munkavégzéshez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az újvidékieknek ne kelljen hosszú sorokban állniuk a rendőrség tolóablak-szolgálata előtt. Az önkormányzatnak ebben az esetben nem az a legfontosabb, hogy ki miért felelős, a polgárok érdekét tartjuk szem előtt – mondta a polgármester.

Vučević kifejtette, hogy azért alakultak ki nagy sorok a rendőrség tolóablak-szolgálata előtt, mert 10 évvel ezelőtt kezdték el az új, szerbiai útlevelek kiállítását és kiadását, ezeknek most jár le érvényességük, így sokan most szeretnék meghosszabbítani a dokumentumok érvényességét. A 021.rs hírportál emlékeztet arra is, hogy ezenkívül természetesen az is nagy szerepet játszik a torlódások kialakulásában, hogy általában ilyenkor, a nyári szabadságok idejének közeledtével igénylik legtöbben az új útlevelet. Az újvidéki önkormányzat régebben is a rendőrség segítségére sietett olyankor, amikor gondok merültek fel a tolóablak-szolgálatok működésében. A sorbanállás csökkentése reményében ezért átengedte a Szabadság híd melletti, városi tulajdonban lévő irodahelyiséget.

Az utóbbi hetekben tehát ismét hosszú sorokban várakoznak az újvidékiek az útlevelekért, az e-uprava internetes portálon pedig már csak júniusi időpontokat lehet lefoglalni az útlevéllel kapcsolatos ügyek intézésére.