2024. április 20., szombat

A digitális bennszülöttekhez új szemüveg kell

A Z generációról tartott továbbképzést Óbecsén a Magyar Nemzeti Tanács

A Z generáció tanulási képességeiről és szociális kompetenciáról tartottak ma a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében akkreditált továbbképzést az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában.

A „digitális bennszülöttek” generációja különleges kihívások elé állítja a pedagógusokat, és a hatékony órairányítás megvalósításához már új módszerekre és gyakorlatokra van szükség – ilyen ötletekről is beszélt közel harminc tanárnak Sutus Ágota logopédus és Csernik Ilma iskolapedagógus. Csernik Ilma szerint a generációs szakadék áthidalásához és az online világban élő fiatalok megértéséhez a tanároknak le kell venniük a saját offline szemüvegüket, csakis így tudják jobban megérteni a tanítványaikat. A képzés során a szakemberek bemutatták a tanulási képességek fejlődését, valamint a részképességeket és a figyelmet fejlesztő felmérések eredményeit is.

De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának a tagja elmondta: a pedagógusképzés mindig szakmai megújulást jelent a pedagógusok számára, az pedig az MNT számára különösen fontos, hogy a tanárok anyanyelvükön képezzék tovább magukat, hiszen így tudják a legjobban átadni az új ismereteket és szakmai programokat a tanulóknak is.

A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett, Mozaikok az iskolai nevelés kérdésköréből a tudomány új felismeréseinek a tükrében című akkreditált továbbképzést Ada és Óbecse után Szabadkán, Bezdánban és Topolyán is megszervezik majd az általános és középiskolai tanárok számára.