2024. április 20., szombat

Újdonság a Gerontológiai Központban

Az internetparkot a bentlakókon kívül mások is igénybe vehetik

Internetparkkal bővült a szabadkai Gerontológiai Központ. A korszerű technológia által az idősebb generáció tagjai kedd óta könnyebben tájékozódhatnak, beszélgethetnek és szórakozhatnak az intézmény területén. Az új szolgáltatást ismertető sajtótájékoztató keretében Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója háláját fejezte ki az adományozó Telekom vállalatnak és azoknak, akik a bentlakókat a biztonságos internethasználatra tanították az elmúlt időszakban.

Jelena Petrović, Nenad Ivanišević és Predrag Radović (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Jelena Petrović, Nenad Ivanišević és Predrag Radović (Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Célunk, hogy megmutassuk: a Gerontológiai Központ nem a véget, hanem egy új kezdetet jelent. Az intézményben nagy gondot jelentett, ha olykor rövid időre nem működött az internet. Az üzembe helyezett hot-spotnak köszönhetően azonban ez a probléma kiküszöbölődik, a szolgáltatást pedig nemcsak a központ felhasználói vehetik igénybe, hanem a környékre látogatók is – nyilatkozta az igazgató.

– A Telekom társadalmilag felelős vállalat, és ez az akciónk csak egy a sok közül. Nagy örömünkre szolgál, hogy szolgáltatásunk ekkora hatással van a bentlakók életére. Remélem, hogy minden felhasználó élvezni fogja az internethasználatot ebben a gyönyörű parkban – mondta Jelena Petrović, a Telekom vállalat képviselője.

Predrag Radović tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkársegéd beszédében elmondta, hogy az elmúlt két évben pályázatokon keresztül, nagyon innovatív és okos módon sikerült mintegy 40 millió dinárt befektetnie a titkárságnak.

– Az elmúlt évben összesen 30 millió dinárt adományoztunk olyan tervezetekre, amelyek megkönnyítik a Gerontológiai Központ bentlakóinak életét. A szabadkai intézményről elmondható, hogy egy lépéssel előbb áll a többinél, az internet bevezetése is ezt bizonyítja. Idősebb emberek gyermekeként elmondhatom, hogy a szüleim több időt töltenek internetezéssel mint én, és tudom mit jelent számukra ez a szolgáltatás – jelentette ki Predrag Radović.