2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Minden jel a gránátvörösre mutat

Kisebb csodára lenne szüksége a Liverpoolnak a Bajnokok Ligája ma esti elődöntő-visszavágóján. A Mersey-partiak múlt héten a Camp Nouban sima, 3:0 arányú vereséget szenvedtek a Barcelona ellen, ezért az Anfielden legalább ugyanilyen eredménnyel kell lehozniuk a kilencven percet – és az még csak a hosszabbítást jelentené. A Pool számára a legnagyobb kihívás – a kötelező gólok megszerzése mellett – a katalánok gyilkos támadásának megfékezése lesz, hiszen egyetlen Barca-találatra nekik már öttel kéne válaszolniuk a továbbjutásért. Az odavágón Suárez szerezte az elsőt, Messi pedig a hajrában hét perc alatt kétszer, többek között egy fantasztikus szabadrúgással mattolta Alissont, amivel szinte eldöntötte a párharcot.

A hétvégi, Celta elleni bajnokin a két gólvágó és a kezdőcsapat nagy része egyaránt rápihent a ma esti összecsapásra, nem úgy a Liverpool legjobbjai, akik a Newcastle otthonában az utolsó percekig hajszolták magukat, hogy életben tartsák Premier League-esélyeiket.

Mivel labdarúgásról beszélünk, próbálkoznunk kell, nem adhatjuk fel. De tény, hogy sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint a párharc kezdete előtt. A Barcelona az ellenfelünk, nekik egy-egy apró helyzet is elég a gólhoz. Ha nagy erőkkel támadunk, a kontrákkal tudnak minket sakkban tartani. A legtöbbet egy korai találat segítene rajtunk, de nagyon nehéz dolgunk lesz” – vélekedett a hazai visszavágóra készülve Jürgen Klopp, a Pool mestere.