2024. április 19., péntek

Ajándék az édesanyáknak

Értelmi fogyatékossággal élők köszöntötték édesanyjukat Zentán
Jelenet A macskacicó című előadásból (Gruik Zsuzsa felvétele)

Jelenet A macskacicó című előadásból (Gruik Zsuzsa felvétele)

Szombaton délután anyák napi műsort tartott a zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik civil szervezet. Rác Magdolna, az egyesület vezetője elmondta, hogy jelenleg huszonhárom gondozottat látnak el, akiknek mindegyike szerepet vállalt a hétvégi előadásban:

– A gondozottjaink többsége felnőtt ember, de van köztük néhány iskolás is, akik a kisegítő tagozatba járnak. Mindig arra törekszünk, hogy az összes ellátottunk részt vegyen a műsorainkban, ezért most is ez volt a cél. A szülőknek is fontos, hogy lássák: az ő gyerekük is ott van a színpadon. Nekem mint szülőnek biztosan rosszul esne, ha az én gyerekem nem lenne ott. Éppen ezért figyelünk arra, hogy mindenki a saját képességeihez mérten rész tudjon venni a foglalkozásokon.

Elmondta azt is, hogy mivel az értelmi fogyatékossággal élők szüleinek sokat jelent, ha a gyerekeik szerepelnek, és megmutatják magukat, a civil szervezetben mindannyian fontosnak tartják az anyák napjának megünneplését.

Hozzátette, hogy az anyák napi előadásra február óta készültek heti néhány alkalommal. Az ünnepségen az értelmi fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és idősebbek A macskacicó című népmese földolgozását adták elő, amit zenével, tánccal, énekkel színesítettek.